top of page

Kotikauden avaus ja vastassa TPS: "huikeilla fiiliksillä"

Huomenna lauantaina 4.2.2023 koetaan historiallisen kauden kotiavaus. Eikä kyseessä ole mikä tahansa jalkapallopeli vaan Ykköscupin kotiottelu Ykkösen, sekä aikanaan koko suomalaisen jalkapallon, raskassarjalaista TPS:ää vastaan. Kotiavauksen lisäksi huominen on kauden ensimmäinen kilpailullinen peli.


- Ei paljoa parempi fiilis voi olla, kotikauden avaus ja TPS vastassa. Huikeilla fiiliksillä odottelen huomista ja toivottavasti salolaiset jalkapallon sekä urheilun ystävät ovat hereillä ja saapuvat paikalle, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä sanoo ja esittää toiveen yleisölle.


Ykköscup on Ykkösessä pelaville joukkueille tarkoitettu kilpailu. Cup-taival alkaa kolmessa eri maantieteellisesti jaetussa lohkossa, joiden kaksi parasta sekä kaikkien lohkojen kaksi parasta lohkokolmosta etenevät pudotuspelitapaan pelattaviin jatkopeleihin. Ykköscupin voittajalle on luvassa 10 000€ palkintoraha. Finaalin alustava pelipäivä on 11.3.2023. SalPa on mukana B-lohkossa yhdessä TPS:n, EIF:n ja KäPa:n kanssa.


Paikallisvastustajaksi luettava TPS on hakenut viime vuosina pakonomaisesti nousua Veikkausliigaan siinä onnistumatta. Viime kaudella paikka jäi saamatta karsintapeleissä FC Lahtea vastaan. Tähänkin kauteen TPS lähtee yhtenä suurista ennakkosuosikeista eikä tämän päivän uutinen paluumuuttaja Riku Riskin 2+1 vuotisesta vuoraa suosikinviitan paksulla lyijykerroksella.


Sarjanousija SalPa on puolestaan luottanut omaan strategiaansa joukkueen rakentamisessa. Hyvin yksinkertaistetusti se tarkoittaa sitä että haetaan urheilullisia, usein nuoria tai nuorehkoja, pelaajia joilla on viimeinen läpimurto Suomen huipulle tekemättä mutta joilla on eväät ja realistiset mahdollisuudet tähän. Seassa muutamia kokeneempia pelaajia joita mahdollisesti tulossa vielä lisää.


- Meillä on ollut jälleen erittäin hyvä viikkoa harjoituksissa ja tekeminen on hyvällä tasolla. Kun tuollaisia urheilullisia ja etenpäin haluavia pelaajia on ringissä jossa pelipaikoista kilpaillaan tosissaan, on tekeminen todella laadukasta, Suonperä pohtii.


- Haastajana lähdetään ja meillä on vain voitettavaa. TPS:llä on varmasti halu kukistaa tällainen pieni nousukas. Molemmilla siis iso halu voittaa ja voi odottaa kiihkeää peliä. Tottakai kun ollaan tässä vaiheessa kautta niin tehdään kokeiluita ja haetaan niitä kauden aikana toteutettavia asioita, mutta latausta ei varmasti tule huomenna puuttumaan, hän jatkaa.


Kotijoukkueen harjoituskausi on sujunut hyvin ja joukkueen sisällä on vahva luottamus omaan tekemiseen. Kahdessa viime harjoitusottelussa on kohdattu Veikkausliigajoukkueet Ilves ja FC Inter. Vaikka vain ensimmäisestä saatiin pisteitä, on otteet olleet ajankohtaan sekä vastustajat huomioiden varovaisestikin arvioiden lupaavia.


- Harjoituspeleistä kun vielä napsun verran parannetaan niin meillä on kaikki eväät voittoon. TPS tulee varmasti kyllä kovaa ja ovat aktiivisia, mutta meillä on vahva luottamus ja usko omaan tekemiseen, painottaa Suonperä.


Panoksellinen ja mielenkiintoinen peli huomenna Salon urheilupuiston tekonurmella klo 14.00 alkaen. Liput 5€ / alle 16v ilmaiseksi / kausikortit voimassa.


Istumakatsomossa parisataa ensimmäistä saavat istua Finnfoamin istuinalusella, joten takapuoli pysyy lämpimänä. Kioskista kuuma juoma mukaan ja nauttimaan jalkapallosta.


SalPan mediat


Muistathan ottaa seurantaan SalPan sosiaalisen median kanavat. Tuiki tärkeää informaatiota, uutisia sekä niin uusien kuin vanhojen pelaajien esittelyitä ja haastatteluita. Tällä hetkellä pääosin suuresta suosiosta johtuen tietyt sisällöt ovat keskitettyjä Instagramiin, joten napsauta ainakin sen kohdalla seuraa ja liity Instaan vaikka pelkästään näiden sisältöjen takia.


TikTok: @joutsenlauma


Ykköscup ja kilpailullisten pelien myötä myös SalPan uutta ilmetta aletaan ajamaan sisään pikkuhiljaa.
Comments


bottom of page