top of page

SalPa upeaan kotivoittoon JJK:sta

Eilen Salon urheilupuistossa nähtiin SalPan upea ja suvereeni 3-0 (1-0) voitto kotiyleisön edessä. Voiton arkkitehtina hääri kaksi maalia viimeistellyt ja muutenkin vahvasti esiintynyt Roope Pyyskänen. Otteluisäntä Pelti-Saaren valinta kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi oli hyvin pelanneesta joukkueesta silti siis melko helppo.


Ensimmäinen jakso meni selkeästi kotijoukkueen nimissä. Vaikka toisinaan näennäinen pallonhallinta annettiin vastustajalle, hyvän prässin ansiosta JJK ei juuri päässyt liikkeelle. Samaan aikaan SalPan hyökkäys teetti usein päänvaivaa JJK puolustukselle. Tauolle oltaisiin voitu lähteä suuremmallakin maalierolla, sillä SalPa tuhri muutaman namupaikan ensimmäisellä jaksolla.


- Tänään onnistui itsellä kyllä tosi hyvin, osui vedot kohdilleen. Joukkueena varsinkin ekalla puoliajalla saatiin paljon murtautumisia ja maalipaikkoja. Toisen puoliajan alussa oli vaikeaa ja tehtiin tyhmiäkin ratkaisuita. Jalat jäi hetkeksi koppiin, ei pitäisi käydä noin mutta varmasti otetaan tästä opiksi, Pyyskänen pohti Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.


Ensimmäiseltä jaksolta saatiin myös valitettavaa jobinpostia, sillä Elmo Heinonen joutui jättämään pelin kesken kantapäähän tulleen terävän kivun takia. Heinosen tilanteen vakavuus selvinnee tulevan viikon aikana. Vaihdossa kentälle tullut Albijon Muzaci pelasi erinomaisen ottelun ja teki kauden avausmaalin.


JJK aloitti toisen jakson vahvasti ja samaan aikaan SalPa uinui vielä taukounta. Vierasmaali roikkui ilmassa ja lähellä se kävikin. Vain Tatu Österlundin iso vahva koura, joka kahmaisi jääkiekkomaiseen highlight tyyliin pallon pään takaa pelasti SalPan. Ruudun kuvasta saattaa näyttää että pallo kävi maalissa, mutta todellisuudessa Österlund pelasti pallon ennen maaliviivaa. Pian tämän jälkeen kotijoukkue heräsikin ja toisessa päässä alkoi tapahtumaan.


Aktiivisesti jälleen läpi ottelun pelannut Jesse Huhtala vapautti Muzacin maalintekopaikkaan ja 2-0 syntyi 60 minuutilla. Vain kaksi minuuttia tästä Pyyskänen pamautti vapaapotkusta taululle 3-0. Tämän jälkeen peli oli käytännössä selvä eikä JJK saanut aiheutettua enää kovaa painetta SalPan puolustusalueelle. Loppujen lopuksi numerot kertovat tästä pelistä totuuden.


- Tärkeät kolme pistettä meille riittävän hyvällä pelillä. Toisen jakson alussa meillä oli synkkä hetki ja piti vähän käyttää ääntäkin siinä, mutta onneksi saatiin siihen maalit jonka jälkeen pelattiin fiksusti. Olen erittäin ylpeä joukkueesta ja tuloksesta, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä totesi pelin jälkeen.


SalPa muutti ryhmitystään totutusta tähän peliin ja samalla pari aloituskokoonpanon valintaa aiheuitti hieman pohdintaa.


- Pyyskänen lupasi eilen olla todella hyvä jos pääsee avaukseen. Sanoin että lupaatko maalin, hän vastasi että kaksi, Suonperä nauraa.


Pyyskäsen takuulla siis mentiin eilen ja intuitio tuotti upean tuloksen.


Ensi viikolla Ykkönen jatkuu vieraspelillä Helsingissä KäPaa vastaan. Tänään ratkeaa myös SalPan tuleva Suomen Cupin vastustaja pelissä EIF 2 - PP-70. Samalla siis tiedetään pelataanko seuraava cup matsi Tammisaaressa vai Tampereella.


Seuraava kotipeli onkin sitten omaa luokkaansa: EIF saapuu Tammisaaresta usean sadan kannattajan voimin Saloon. Tähän peliin on luvassa etkot ja vip-telttaa, joten kannattaa seurata tarkkaan tulevien päivien aikana eri kanaviamme.


Ottelun tilastot:


Roope Pyyskänen haastattelussa pelin jälkeen:


Tero Suonperän Eezyn tarjoama livehaastattelu:


Sarjataulukko:
תגובות


bottom of page