top of page

SalPa viihtyi VJS:n juhlatapahtumassa

SalPa haki Vantaan Jalkapalloseuran 50-vuotisjuhlatapahtumasta varman 2-0 voiton ja otti samalla haltuun sarjan kärkipaikan. Voiton arkkitehtinä toimi kärkimies John Fagerström joka viimeisteli molemmat SalPan maalit.


Siinä missä SalPa venytti voittoputkensa viiteen peliin, Fagerström puolestaan kasvatti maaliputkeaan neljään peliin. Yhdeksässä pelissä jo kuusi maalia viimeistellyt Fagerström on ollut tehokas myös monella muulla tavalla: hän on ollut syöttäjänä tai tilanteen käynnistäjänä lukuisissa maaleissa.


- Hyvä hallittu esitys meiltä, hieno peli. Kentällä oli kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta ja oltiin tuon verran parempia. Olen tosi tyytyväinen siihen tasapainoon millä pelataan tällä hetkellä molempiin suuntiin. Kuulostaa kliseiseltä, että yhdessä tehdään asioita joukkueelle niin tältä se näyttää, mutta näin se vain on. Samalla tietysti voitot ruokkii itseluottamusta. Koko joukkue onnistui tänään ja ansaitsee kehut. Etuoikeus valmentaa näin hienoja pelaajia sama etuoikeus olla näin hienossa valmennus- ja johtoryhmässä, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohti iloisena.


Lauantain kierros oli erittäin kiinnostava, sillä kaikilla sarjan neljän kärjessä olevilla joukkueilla oli peli. Tällä kertaa illan muut tulokset ja ristiinpelaaminen satoivat SalPan laariin. FC Jazz, Ilves-Kissat sekä Klubi04 hävisivät omat pelinsä. Vantaalla olikin puoliajalla selvää, että voitolla SalPa nousee yksin sarjakärkeen. Sarjan piikkipaikka ei tule muuttamaan arkea eikä siitä oteta SalPa-leirissä paineita.


- Mennään niinkuin tähänkin asti, peli ja treeni kerrallaan. Ei aleta otta stressiä sarjataulukosta, katsotaan sitten kun sarja loppuu mihin se riittää. Nautitaan nyt tästä tilanteesta, mutta pysytään rentoina ja mennään peli sekä hetki kerrallaan, Suonperä toppuuttelee.


Tämä rentous on kyllä helppo uskoa kun seuraa pelaajien toimintaa niin kentällä kuin sen ulkopuolella.


Ottelun alusta saakka illan asetelma oli selkeä. VJS asettautui tiiviiseen puolustusasemaan ja pallonhallinta jäi näin oikeastaan automaattisesti vierasjoukkueelle. SalPa pitikin palloa koko ottelussa huomattavasti kotijoukkuetta enemmän, eikä VJS käytännössä päässyt kuin varovasti kolkuttelemaan Joni Rahilan vartioimaa maalia.


- Tiukka peli, odotettiin että paikalla on paljon yleisöä ja kovasti taisteleva vastustaja. Ei helpolla kyllä pisteet irronnut, jokaisen piti antaa 100 prosenttia. Ajan myötä aloimme pikkuhiljaa pääsemään paremmin paikoille, puolustuksen tukipilari Joonas Meura kommentoi pelin jälkeen.


Kysymykseen uudesta linjasta Joonas Meura - Michael John - Yacoob Ronias hän vastasi porilaisen vaatimattomasti.


- Kaksi ja puoli peliä on nyt menty tällä linjalla eikä yhtään ole päästetty omiin, että kai me jotain ollaan tehty oikein. Toisaalta Leskelä ja Louhela hoitaa hommat siinä keskikentällä niin ei meillä paljoa ole tekemistäkään, Meura sanoi.

Yhtään keskikentän työmyyriltä pois ottamatta, puolustuslinja on ollut vakuuttavan vahva sekä toisiaan hienosti tukeva viime kierrokset. Tämä eheys toki näkyy kautta linjan joukkueen tekemisessä aivan kuten Suonperäkin painotti.


Yleisöä VJS:n juhlaottelussa oli paikalla peräti 1400 ja tunnelmakin oli erinomainen. Olosuhteet Vantaalla ovat aivan Suomen huippuluokkaa. Myös Salosta oli liikkeellä pieni ryhmä joka iloitsi SalPan voitosta sekä kärkipaikasta. Seuraava virallinen vierasmatka on suunnitelmissa järjestää Poriin hekumaliseen FC Jazz - SalPa otteluun la 10.9.2022. Tästä tiedotetaan myöhemmin, mutta jo nyt voit toki ilmoittaa mielenkiinnosta reissua kohtaan!


Pelit SalPalla jatkuvat viikon päästä Tampereella eilen FC Jazzin vieraissa voittanutta Ilves/2 vastaan.


VJS - SalPa, 0-2 (0-0)

Fagerström 61'

Fagerström 90' + 4'


Ottelutilastot:


Sarjataulukko- ja tilastot:

Comments


bottom of page