top of page

SalPan lento kiihtyy ja nosti sen sarjan kärkeen

SalPa jatkoi hurjaa virettään Kakkosen B-lohkossa eilen Porissa kun se kukisti FC Jazzin varmasti 1-0. Kahdeksas voitto putkeen, edellisestä tappiostakin on kulunut jo yli kaksi kuukautta. Voitto nosti SalPan kolmen pisteen erolla sarjakärkeen sekä käytännössä sinetöi SalPan paikan nousukarsintasarjassa. Jazzin tappio puolestaan murskasi porilaisten haaveet nousta neljän parhaan joukkoon ainakaan omin avuin.


- Oltiin tänään tosi hyviä. Kopissa monet jätkät puhuivat tauolla keskenään, että moni peli ollut tasan puoliajalla ja me tiedetään mitä se voittaminen vaatii. Sen siis kyllä tiesi että tämä käännetään. Eikä se ole mitään ylimielisyyttä vaan sellaista positiivista flowta ja itsevarmuutta. Lopussa Jazz pääsi vähän puolittaisiin hässäköihin ja paikkoihin, mutta käytännössä meidän 0-2 oli lähempänä mitä 1-1, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoi hieman liikuttuneenakin pelin jälkeen.


Samalla lähti kiitokset tutuille ja perheelle jotka olivat katsomassa ja kannustamassa SalPaa Porissa. Unohtamatta Salosta bussilla matkannutta kannattajaryhmää, johon liittyi vielä Porissa pelaamassa olleita junioreita perheineen pelin ajaksi ja kotimatkaksi. Kannattajaryhmä näkyi ja kuului Porin "ikuisen tuulen stadionilla", tämä ei jäänyt joukkueelta huomaamatta. Pelin jälkeen kannattajat ja joukkue kiittivät toinen toisiaan, sekä osa tuli vielä yhteiskuvaan joukkueen kanssa. Tällaista ei salolaisessa jalkapallohistoriassa ole nähty ikinä. Tässä on ainekset kerrassaan upeaan tarinaan.


Voittomaalissa Porin oma koira puri Jazzia: Joonas Meura tykitti Mikke Louhelan kulmasta suoraan ilmasta maaliin. Tietojen mukaan maaliverkkoa paikataan edelleen Porissa Meuran hurjan potkun jäljiltä.


- Loistava fiilis voiton jälkeen. Taisteluvoitto tämä oli, muutaman maalin olisi voinut tehdä kyllä lisää. Vähän vaikea peli johon nurmi toi omat haasteensa. Samalla tehtiin hieman virheitä tuossa ekalla jaksolla. Puolustettiin kyllä hyvin taas ja tehtiin se riittävä, kymppipaikalla ahkeroinut Louhela totesi rauhalliseen tyyliinsä pelin jälkeen.


Nurmi oli kuuleman mukaan erittäin kova ja ennen peliä päällä ollut kastelu teki siitä entistä haastavamman. Erilaisia liukastumisia sekä muita erikoisia tilanteita nähtiinkin pelin aikana jokunen. Ottelussa tuli kaikkiaan seitsemän varoitusta, paikoin pelattiinkin todella kovaa mutta onneksi pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin. SalPassa korttitili täyttyi Bamo Ahmadilla ja puolustuksen työmyyrällä Yacoob Roniaksella. Herrat ovat siis seuraavasta pelistä poissa pelikiellon takia. Porissa korttitiliään kuivattanut Oskari Jakonen sen sijaan on jälleen käytettävissä ensi viikolla.


Mitä pidemmälle peli eteni sitä selkeämmin se oli SalPan hyppysissä. Jazz ei päässyt muutamia tilanteita lukuunottamatta käytännössä maalipaikoille. Maalipörssin kärkinimi Firmino vaipui tavallisten kuolevaisten joukkoon ja oli käytännössä täysin näkymätön koko pelin ajan.


Oikeastaan pelistä ei malta kirjoittaa tämän enempää. Koska ei voi kuin hämmästellä sitä muodonmuutosta, jonka SalPa on kauden aikana kokenut. Melkeinpä pakko käyttää hieman turhankin ilmiselvää ruma ankanpoikanen -vertauskuvaa, jossa kauden alussa paikkaansa hakeva muuttunut joukkue ei oikein löydä omaa itseään. Lopulta joukkue kasvaa, hitsaantuu yhteen, alkaa luottaa itseensä sekä toisiinsa ja siitä paljastuu historian kaunein joutsen. Kahdeksan peräkkäisen voiton aikana SalPan puolustus ja koko joukkuetasapaino on löytänyt paikkansa. Kahdeksaan peliin kuusi päästettyä maalia. Joista peräti viisi tuli KaaPoa ja Klubia vastaan, nämä pelit olivat kaikkiaan sarjassaan erikoisia. Muissa kuudessa voitokkaassa pelissä omissa on soinut vain kerran. Tämäkin tuli siitä kuuluisasta mielenvikaisesta vapaapotkusta. Samaan aikaan joukkue on tehnyt näissä kahdeksassa pelissä 22 maalia.


Kaikki on nyt täysin omissa käsissä ja joukkue voi edetä paineettomasti päivä kerrallaan. Seuraavat kaksi viikonloppua pelataan kotona, perussarjan viimeinen peli on 1.10. Porissa putoamista vastaan taistelevaa MuSaa vastaan. Näillä näkymin ilman mitään suurempia yllätyksiä nousukarsintasarjan ensimmäinen kierros pelataan Salossa lauantaina 8.10.2022. Sarjan voittaja ja Ykköseen nousija on alustavan ohjelman mukaan selvillä viimeistään 22.10.2022. Melkoinen herkkusyksy tulossa!


Ottelun tilastot:


Sarjataulukko:


Seuraava kotipeli:

SalPa - EPS

Su 18.9.2022

klo 16.00

Salon urheilupuisto

Comments


bottom of page