top of page

SalPan lentokelit jatkuvat turbulenssista huolimatta

Pelataan 90 minuttia ja SalPa voittaa.

Se on ollut kantava teema jo pitkään, eikä eilinen Pelti-Saaren isännöimä kotiottelu EPS:ää vastaan tuonut tähän poikkeusta. 2-1 kotivoitto oli jo yhdeksäs voitto putkeen, joka on samalla puhtaasti SalPan ennätys.

Eilinen peli ei kuitenkaan ollut muutoin täysin yhtä selkeä tai hallittu mitä moni aikaisemmista. EPS oli odotetunlainen hankala ja kova vastustaja. EPS siirtyikin ottelussa 31 minuutin kohdalla Valter Salavuon maalilla 0-1 johtoon. Vaikka tähän asti pallonhallinta olikin ollut kotijoukkueella, niin tietty vaikeus ja tahmeus oli aistittavissa. Esimerkiksi puolustuksessa aiemmin nähty varmuus oli hetkellisesti kytketty pois päältä. Hankalia syöttöjä, virhesyöttöjä ja muita hieman empiviä tilanteita, vaikkei näistä lopulta sen vakavampaa aiheutunutkaan.

SalPa tuli lopulta tasoihin 45 minuutilla Elmo Heinosen tahtomaalilla. Joonas Meura avasi pitkällä pallolla, jonka Heinonen tiputti itselleen alas ja viimeisteli lopulta pienestä kulmasta maalin. Urheilupuiston yleisön riemunkiljahduksiin räjäytti lopulta vasta 90 + 2 minuutin kohdalla Otto Lehtisalo, joka teki ensimmäisen maalinsa SalPan paidassa upeaan paikkaan.

- Oli juuri niin vaikea kuin osattiin odottaa. Oltiin kovilla jo Espoossa heitä vastaan. Tuntuu huonolta huumorilta, että tuon tasoinen jengi on taistelemassa sarjapaikasta. Ei olisi väärin ollut vaikka se piste olisi heille lähtenyt, mutta otetaan tämä tottakai ilolla vastaan, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä totesi pelin jälkeen.

- Hankala peli, mutta hyvä joukkue pystyy nämä kääntämään. Tällaisia nämä syksyn pelit ovat, kovaa taistelua ja kentät antavat jo vähän periksi, mutta tärkeä loistava piste, Suonperä jatkaa.

Suonperän aisapari valmentaja Teemu Kesänen oli samoilla linjoilla.

- Voi toki olla että ne puolustuspään virheet olivat myös pientä hermoilua, mutta samaan aikaan pitää antaa vastustajalle kehuja. EPS puolusti todella hyvin ja pakko myös myöntää että EPS voitti kakkospallot tänään, hyvä että saatiin voitto ja on kovan joukkueen merkki tällainen voitto, Kesänen pohti.

Pientä jobinpostia saatiin ensimmäisellä puoliajalla, kun Oskari Jakonen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Todennäköisesti kyseessä ei kuitenkaan ollut mitään vakavampaa vaan varotoimenpide. Voiton lisäksi yksi illan positiivisimmista asioista oli yleisömäärä: 503. Samalla SalPan yleisökeskiarvo nousi lukemiin 402. Nykyinen keskiarvo on vain neljän katsojan päässä kaikkien aikojen keskiarvoennätyksestä, joka tehtiin 2001 Ykkösessä. Sekä joukkue että valmennuskaksikko lähettääkin lämpimät kiitokset yleisölle ja muutenkin vahvasta mukana eläville salolaisille.

Kausi jatkuu kotipelien merkeissä tämän viikon lauantaina. Vieraita saadaan Hämeenlinnasta, kun nousukarsintasarjapaikasta taisteleva HJS saapuu Saloon. HJS ottelun kolme tavoitetta voisikin olla:

1. Revanssi. HJS voitti Hämeenlinnassa 3-2.

2. Kymppikerho. Kymmenes peräkkäinen voitto!

3. Ykköspaikan varmistaminen kotona. Voitto (tai piste) varmistaa ykköspaikan ennen nousukarsintaa. Tämä tarkoittaa kahta kotipeliä ja kauden päätöskierrosta Saloon.