top of page

Se legendaarinen cup-juna vihdoin Salossa

Pari vuotta sitkeästi Saloa ja SalPaa kiertänyt Suomen Cupin kotipeli saatiin vihdoinkin kun Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki nosti SalPan cupin kuudennen kierroksen ottelun 2 kotijoukkueksi. Vastaan saadaan cupin sääntöjen mukaisesti yhteistyöseura FC Inter Turusta. Salossa saadaan siis Veikkausliigavieraita helteiselle Kanari Areenalle huomenna klo 18.30 alkavaan peliin. Leivo-Jokimäki nosti vauhtiin päästyään vielä tämän otteluparin voittajalle kotipelin seuraavankin kierroksen otteluun. Tähän vastustaja tulee pelistä FC Honka - FC Honka Akatemia.


Cupin kuudennella kierroksella olisi toki lähtökohtaisesti ollut arvonnassa saatavilla jopa Kolmosta pelaava vastustaja, mutta sääntöjen mukaan tätä arpaa SalPa ei voinut saada.


- Todella hyvä fiilis, mahtavaa päästä kotiyleisön eteen myös cupissa. Toivon että salolaiset täyttävät katsomot huomenna. Paikka kuudentoista parhaan joukossa cupissa ja tämän tason vastustaja eivät ole arkipäivää. Mutta tärkeintä on keskittyä omiin vahvuuksiin eikä ihailla vastustajaa. Ehdottomasti haluamme mennä jatkoon ja tarjota kotiyleisölle ikimuistoisen ottelun, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä alleviivaa.


FC Inter ja SalPa kohtasivat preseasonilla Turussa tammikuun lopulla. Tuolloin Inter oli 2-1 parempi. Toki kuten on nähty näille peleille ei kannata suuntaan tai toiseen antaa liikaa arvoa. Inter joutui aloittamaan Veikkausliigakauden vieraspeleillä Veritaksen kenttäremontin takia. Alku ei ollut mairitteleva, mutta tahti on kiihtynyt selkeästi kotipelien myötä. Itse asiassa Suomen Cup mukaanlukien Inter on pelannut seitsemän peliä tappioitta. Veikkausliigassa sijoitus on kuudes, mutta edellä olevat seurat ovat pelanneet 2-4 peliä enemmän. Vastus huomenna tulee siis aivan Suomen absoluuttiselta huipulta.


- Odotan intensiivistä ja aktiivista ottelua. Meillä on paljon näytettävää, ennen kaikkea itsellemme. Tämä on meille mahtava mahdollisuus hakea uusi alku ja itseluottamus peliimme. Harjoittelu on ollut todella laadukasta ja olen todella luottavainen joukkueemme iskukykyyn, Suonperä kertoo.


Huomenna kaikki menestyspaineet ovat vierailla. Heille tappio Ykkösen seuralle olisi katastrofaalinen, jopa pienimuotoinen häpäisy. Sen sijaan kotijoukkueella ei ole mitään muuta kuin voitettavaa sekä antaa näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Cupissa on nähty suurempiakin ihmeitä kuin se jos SalPa tiputtaisi Interin huomenna, sehän se cupin suola on.


Suonperä ei suostu paljastamaan tarkemmin millaisella taktiikalla SalPa lähtee isompaansa vastaan pelaamaan. Liekö luvassa se kuuluisa bussi parkkiin vai rohkeampi ote. Se nähdään huomenna.


Pelissä on salolailaisille myös muutama mahdollinen ylimääräinen mielenkiinnon kohde:

  1. Pelaako SalPa-kasvatti Olli Jakonen huomenna Inter-paidassa isoveli Oskari Jakosta vastaan? Vaikean ja loukkaantumisten sävyttämän alkukauden aikana Olli Jakonen ei ole toistaiseksi päässyt kokoonpanoon Veikkausliigassa: pelit ovat olleet pääosin Interin kakkosjoukkueessa Kolmosessa sekä Suomen Cupissa.

  2. Saako Salossa viimeiset pari viikkoa viihtynyt Otto Lehtisalo Jarkko Wissiltä näytönpaikan Interin kokoonpanossa? Lehtisalo pelasi vahvan preseasonin ja viimeisteli useamman maalin, hän on ollut myös Veikkausliigapeleissä kokoonpanossa sekä saanut pientä vastuuta ylhäällä.

  3. Paljonko Turusta saapuu Interin kannattajia? Inter on saanut houkuteltua kotipeleihinsä isoja yleisömääriä sekä aktiivisen Armada Turku - FC Interin kannattajaryhmän äänekkäänä ja suurena.

Salon keskuskentälle, eli Kanari Areenalle on tänään saapunut pääkatsomon viereiselle anniskelualueelle uusi palvelupiste. Palvelupiste parantaa ja nopeuttaa palvelua sekä helpottaa tapahtuman rakentamista. Samaan aikaan ensimmäiset uusista aurinkokatsomoista oli löytänyt paikalle. Olosuhteet siis paranevat pikkuhiljaa ja juuri sopivaan hetkeen. Huomenna juhannusetkoille odotetaan täysiä katsomoita, eikä syyttä. Huikea ottelutapahtuma ja taistelu tulossa.


Osta liput ennakkoon meidän omasta verkkokaupasta helposti. Huomenna tulee olemaan täyttä, joten samalla nopeutat ja sujuvoitat omaa asiointiasi:


SalPa - FC Inter

Ke 21.6. klo 18.30

Salon keskuskenttä, Kanari Areena

Liput 12€ / 8€ / alle 16v ilmaiseksi

Kausikortit ovat voimassa ottelussa


Portit auki 17.45 - tulethan ajoissa paikalle ja ostat liput ennakkoon.


Comments


bottom of page