top of page

Selman El Baset siirtyy Saksasta Saloon

Ykköseen valmistautuva SalPan joukkueen runko rakentuu lupaavaa vauhtia pala palalta. Suomen U18 maajoukkueessakin esiintynyt Selman El Baset (21) vahvistaa SalPan alakertaa ensi kaudella. Vasenjalkainen 188cm pitkä toppari tuo koon lisäksi entisestään lisää ammattimaisuutta, johtajuutta sekä kansainvälistäkokemusta ja vaatimustasoa SalPan jokapäiväiseen toimintaan. El Baset teki debytin Kolmosessa Åbo IFK:n paidassa vain 15-vuotiaana. Tuosta jo vuoden päästä kutsui Saksa, jossa pääasiallisesti viimeiset vuodet ovat menneet FC Ingolstadtin organisaatiossa muutamaa lainapestiä lukuunottamatta. El Baset osallistui myös Menestystarinat Training Campille ja on harjoitellut sekä sopeutunut Saloon erinomaisesti.


- Olen seurannut SalPan toimintaa jo pidemmän aikaa ja kuullut sitä pelkästään hyvää. Keskusteluissa organisaation sekä ulkopuolisten kanssa on noussut esiin paljon hyviä asioita. Treenit ja joukkueeseen tutustuminen sujuivat hyvin, niin tämä tuntui luonnolliselta päätökseltä, El Baset toteaa.


Valmennusjohto ja organisaatio on luonnollisesti tyytyväinen kiinnitykseen, jossa on iso potentiaali ja jolle olisi ollut ottajia riittämiin.


- Selman on erittäin lahjakas pelaaja ja ikäisekseen jo varsin kokenut. Kuusi vuotta Ingolstadtin organisaatiossa kertoo siitä, että potentiaalia löytyy paljon. Selman tuo meille vasenjalkaisena alakerran pelaajana lisää vaihtoehtoja pelinavaamiseen. Hänellä on erittäin monipuolinen syöttövalikoima ja potkutekniikka on erinomainen. Lisäksi kovuuttakin tuntuu löytyvän. Haussa on ollut vasenjalkainen pelaaja puolustukseen ja Selman täyttää kriteerit loistavasti. Hän on ihmisenä erittäin fiksu ja sopii myös arvoimaailmaltaan seuraamme loistavasti. Hän tulee olemaan meille tärkeä vahvistus ja junioreillemme loistava esikuva, kuvailee SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.


- Selman halusi nimenomaan tulla SalPaan, vaikka ottajia olisi ollut muualtakin. Tämä aito yhteinen halu tehdä yhteistyötä on loistava lähtökohta hyville tuloksille, Suonperä jatkaa.


El Baset on pelaajastrategiaan istuva hankinta joka on osoittanut jo nyt sitoutumisensa joukkueeseen.


- Selman on ollut erinomaisessa opissa kakkosbundesliigan Ingolstadtin edustusjoukkueen treeniringissä, ja pelannut paitsi U17- ja U19 Bundesliigaa niin myös kakkosjoukkueessa Saksan nelostasolla. Hänellä on edelleen kovat tavoitteet urallaan ja olemme iloisia, että SalPa tuntui hänestä parhaalta vaihtoehdolta kotimaassa peliajan hakemiseen, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


Minkälaisen pelaajan SalPa saa ja mitä El Baset itse uskoo tuovansa joukkueeseen?


- Topparina vahvuuteni on avauspeli. Myös molempijalkaisuus on taito, jonka hiomiseen olen keskittynyt vuosien aikana. Minun vahvuuteni kuuluu myös 1v1 pelaaminen puolustus suuntaan ja uskon pystyväni sillä auttaa joukkuetta, El Baset summaa.


Tervetuloa Saloon Selman!

Commenti


bottom of page