top of page

Sinivalkoinen vai mustavalkoinen Turku?

Lauantaina pelataan monelle jopa se kauden odotetuin ottelu, tai ainakin vastassa se odotetuin vastustaja. SalPa matkaa Veritas Stadionin upouudelle tekonurmelle, jossa alkukauden raskaasti kyntänyt TPS yrittää pelastaa kunniansa ja luoda nahkansa. Peli on kotijoukkueelle kauden ensimmäinen Veritaksella kenttäremontin takia. Aiemmat kotiottelut TPS on pelannut Turun urheilupuiston yläkentällä.


Varsinais-Suomen Ykkösen derby TPS:ää vastaan merkitsee monelle paljon tavallista pallopeliä enemmän. Salossa ollaan menty vuosikymmenet varjoissa Kakkosessa ja nämä pelit ovat vilisseet vain villeimpien päiväunissa. Kaiken lisäksi otteluun lähdetään etenkin kauden alkuspekulaatioihin ja odotuksiin verrattuna nurinkurisissa, jopa hämmentävissä, ennakkotunnelmissa. Sarjanousija SalPa on aloittanut kauden pirteästi. Sen sijaan sarjan suurimmalla pelaajabudjetilla sekä suurseuran mainetta kantava TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä. Jumbosijakin on mahdollinen sillä tällä hetkellä sarjan häntäpaikkaa pitävä KPV on pelannut yhden ottelun turkulaisia vähemmän. TPS:llä on kuudesta pelistä neljä tappiota, joka on vain yksi vähemmän mitä koko viime kauden aikana.


"TPS nousee kyllä" on sananparsi jota on kuullut koko alkukauden aina Ykköscupista alkaen lukuisten eri henkilöiden sanomana. Tätä ei ehkä ole syytä epäillä, mutta koska nousu alkaa ja ennen kaikkea mihin saakka se riittää lienee tärkein kysymys johon vastausta saadaan odottaa ainakin tovi. Samaa mieltä oli myös SalPan päävalmentaja Tero Suonperä.


- Tepsi on materiaaliltaan paljon sarjataulukkoa parempi joukkue. Varmasti haluavat voittaa kotona ja saada kauden kääntymään. Osaan kuvitella kyllä aika hyvin mitä siellä on mietinnässä, muistan sen tuskan meilläkin vuosi sitten. Materiaali on sarjan kärkeä mutta peli ei kulje. Turussa on hyviä pelaajia ja kokenut hyvä valmennus, että kyllä se kääntyy. Meidän päämärää tietysti on pitää huoli siitä että vielä lauantaina TPS:n suunta ei käänny. Kova peli tulee, mutta niin ne on kaikki tässä sarjassa, Suonperä pyörittelee.


SalPalla olisi ollut otettavissa lisäpisteet SJK Akatemiaa vastaan vieraissa ja viimeksi EIF:ä vastaan kotoa. Tästäkin huolimatta alkukausi on voimakkaasti plussalla. Hairahdukset otteluissa voidaan vielä laittaa osin kokemattomuuden piikkiin, mutta rivien tulee kauden mittaan tiivistyä Salossakin.


KäPa ottelun alku oli parasta SalPaa Suonperän aikana, ja samalla todennäköisesti seuran parasta miesmuistiin. Mikäli joukkue pystyy pelaamaan edes lähellä tätä tasoa, kauden pistesaldo tulee kasvamaan tasaiseen tahtiin. Mutta mikäli halvoista oman pään maaleista ja hetkellisistä kokovartalokipsin tapaisista minuuteissa peleissä ei päästä eroon, edessä saattaa olla vielä kivinen opin tie.


- TPS tykkää pitää palloa ja kasvavin määrin myös me tykätään pelata pallollisesti. EIF:ä vastaan oltiin varmasti enemmän pallolla kuin vastustaja, mutta oleellisinta on se millä alueella sitä pidetään. Viimeksi pidettiin pitkälti väärässä päässä ja syvyys hyökkäyksistä sekä aloitteet viimeisellä kolmanneksella olivat aika vähäisiä. Ei se pallonhallinta paljoa auta tai ratkaise jos sitä pyörittelee väärässä päässä, Suonperä toteaa.


- Halutaan ehdottomasti jälleen parantaa peliä ja olla aktiivisempi, hyökätä monipuolisemmin sekä osin suoraviivaisemmin. Mielenkiintoinen derby kyllä tulossa, hän jatkaa.


TPS:n surkeasta alkukaudesta huolimatta ainakin vedonlyöntiyhtiöt tuntuvat luottavan mustavalkoisiin ja joukkue lähtee tässä valossa jopa selkeänä ennakkosuosikkina. Tavallaan tämä on loogista: sarjan mittapuulla suurseura kohtaa pienen sarjanousijan. Olipa ennakkosuosikki kumpi tahansa niin yksi asia on varmaa: TPS:llä on lähes megalomaaniset paineet onnistua kotiyleisön edessä sarjanousijaa ja paikallisvastustajaa vastaan. SJK Akatemiaa vastan TPS aloitti uudella muodolla mutta palasi alkukaudesta tuttuun pelin edetessä. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä Turussa tullaan näkemään tämän osalta.


Veritakselle on suuntaamassa Salosta iso määrä SalPan kannattajia niin Louhos Digitalin kustantamalla kannattajabussilla kuin omilla kyydeillään. Luvassa onkin varsin ainutlaatuinen peli ja kokemus jota ei kannata jättää väliin. Jos olet lähdössä mukaan, tilaa nopeasti SalPa-kaulaliina ja tunnusta ylpeänä väriä. Kaulaliinan voi noutaa huomisen päivän aikana Salosta tai kannattajabussin lähdöstä la Salon torilta klo 15.30. Bussiin ehtii varaamaan paikkoja tämän päivän ajan klo 21.00 saakka: https://www.joutsenlauma.fi/salpa-kauppa .Comments


bottom of page