top of page

Suomen Cup-ennakko: ÅIFK vs. SalPa

Päivitetty: 4. huhtik. 2022

Legendaarinen jalkapallon Suomen Cup tulee taas!


Suomen Cup "uudistui" voimakkaasti kaudelle 2022. Uudistuminen lainausmerkeissä siksi, että käyttöön otettiin vanha tuttu cup-formaatti jossa mahdollistetaan jälleen kerran myös alempisarjalaisten ja jopa Veikkausliiga-joukkueiden kohtaamiset.


Salossa on vahvassa muistissa vuosi 2016, jolloin tamperelainen liigajoukkue Ilves saapui Urheilupuistoon mittaamaan Joutsenlauman kunnon. Tuolloin Ilves oli vahvempi lukemin 2-0, mutta hyvätasoinen ottelu oli yleisön ja joukkueen mieleen.


Uudistunut SalPan edustustoiminta on alusta saakka viestinyt Suomen Cupin olevan hyvin merkityksellinen osa joukkueen tavoitekartalla. Kilpailun paluu vanhaan formaattiin on ilahduttanut seurassa.


"Täytyy antaa alkuun suuret kiitokset Palloliitolle ja erityisesti Tomi Leivo-Jokimäelle, joka on tehnyt upeaa duunia paitsi kilpailun palauttamisessa vanhaan formaattiin, niin myös kilpailun kokonaisilmeen ja houkuttelevuuden kirkastamiseksi. Meille edustusjoukkueen johdossa ja valmennustiimissä Suomen Cup on todella sydäntä lähellä oleva kilpailu ja futisromantikon aarreaitta. Jalkapallo elää ja hengittää tarinoista ja tunteista, ja niitä Daavid ja Goljat tyyppiset tarinat mahdollistava "good old" Suomen Cup mahdollistaa", edustusjoukkueen toimitusjohtaja Tero Karinti iloitsee.


Myös joukkueen kapteeni ja SalPa-ikoni Iku Leino odottaa malttamattomana Suomen Cupin pelejä (juttu jatkuu kuvan jälkeen).

"Tottakai hienoa kun oikea cup palaa takaisin. On hyvä saada ennen Miesten Kakkosen sarjakauden alkua kunnon matsi tulos tai ulos -panoksella, ja tottakai haluamme myös jatkaa cupissa mahdollisimman pitkälle. Åbo IFK osoitti viime treenipelissä olevansa kurinalainen ja tiivis paketti, eli missään nimessä edessä ei ole helppo peli meille. Maalinteko tuossa aiemmassa kohtaamisessamme oli meille vaikeaa, mutta siihenkin on löydetty viime viikkoina tehokkuutta. SalPa on siis valmis ensimmäiseen koitokseen", kapteeni Leino analysoi.


Myös joukkueen päävalmentaja Tero Suonperä odottaa tulevaa cup-koitosta innokkaana, mutta vastustajaa kunnioittaen.


"ÅIFK on tuttu vastustaja, koska kohtasimme heidät jo treenipelissä. Vastassa on erittäin hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue. Lähdemme tietenkin siitä ajatuksesta liikkeelle, että voitamme ja menemme jatkoon. Se on luonnollisesti ainut tavoite. Joukkueen terveystilanne alkaa näyttää hyvältä ja pelaajat ovat tehneet todella hyvällä asenteella töitä koko pitkän preseasonin ajan. Mahtavaa, että tosipelit alkavat ja meillä on kova halu näyttää osaamisemme. Joukkueessa on päättäväinen, mutta rento ilmapiiri ja se on erittäin hyvä asia", Suonperä kertoo.


ÅIFK - SalPa ottelu pelataan 7.4.2022 klo 20.15 alkaen Turussa Kupittaan urheilupuistossa, KHT 2-kentällä (Veritas Stadionin takana). Tervetuloa kannustamaan Joutsenlauma voittoon!

Comments


bottom of page