top of page

Suomen Cup neljännesvälierä - harvinaista herkkua luvassa

SalPa matkustaa huomenna jo kauden neljänteen Suomen Cup vieraspeliin. Tällä kertaa bussi suuntaa Helsinkiin Ykkösessä pelaavan PK-35 vieraaksi. Huomisen pelin voittaja jatkaa cupin puolivälieriin, jossa se saa pelata kotiyleisön edessä Veikkausliigajoukkue HIFK:ta vastaan. HIFK varmisti puolivälieräpaikkansa pudottamalla IFK Marienhamnin rankkareilla.


Ennen huomisen pelin analysointia on paikallaan kerrata aiempien kierrosten tulokset:

Suomen Cup, kierros 3 ÅIFK - SalPa: 1-2

Suomen Cup, kierros 4 MuSa - SalPa: 0-0 (4-5 rp)

Suomen Cup, kierros 5 KJP - SalPa: 3-6


Jos Kakkosen peleissä vieraissa ei ole saatu pisteitä, niin cupissa saldo on tosiaan täysin päinvastainen. Alkukauden tiiviiseen pelitahtiin Suomen Cup on tuonut oman mausteensa ja haasteensa: tälläkin hetkellä mennään 11 päivän jaksoa jossa pelataan kolme peliä. Rotaatio onkin ollut tarpeen ja käytössä etenkin cupissa. Vaikka vieraspelit ovatkin raskaampia niin pelaajille kuin organisaatiolle, eikä cup-hurmosta ole saatu vielä kotikentälle, on tämän kauden menestys cupissa tuonut paljon hyvää tullessaan kaikille osa-alueille.


– On upea juttu, että saatiin Suomen Cup takaisin vanhaan malliin, missä alempienkin sarjojen seurat pääsevät mukaan kilpailuun. Olen itse suuri Cup-kilpailujen fani ja kyllä Suomen Cup omalla kohdalla sytyttää aina. On hienoa olla ensinnäkin mukana ja toisaalta näin pitkällä, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä totesikin Suomen Palloliiton jutussa.


Huominen vastustaja on löyhästi salolaisille tuttu tammikuun lopun harjoituspelistä, jonka PK-35 voitti 2-1. Ykkösessä sijalla 10 majaileva helsinkiläisjoukkue käytännössä taistelee tällä kaudella sarjapaikastaan, ellei suurta ja nopeaa ihmettä tapahdu. PK-35 tämänhetkinen tilastorivi on: 9 peliä, 1 voitto, 3 tasapeliä, 5 tappiota. Vaikka Pallokerhon kausi on ollut toistaiseksi mollivoittoinen niin tulee muistaa Ykkösen vaatimustastaso: jokaisen joukkueen rutiini ja taitotaso ovat todella korkealla. Jotain rutiinista kertonee myös se, että PK-35 nöyryytti viime Cup-kierroksella Kakkosen B-lohkon kärjessä tällä hetkellä porskuttavaa Ilves-Kissoja peräti 7-2. Aiemmissa Cup peleissä PK-35 on kohdannut Kolmosessa palaavat EsPa:n ja ToVe:n, jotka molemmat hävisivät helsinkiläisille 4-0.


Varmaa on, että SalPa lähtee voittamaan jokaista otteluaan ja tekemään parhaan mahdollisen suorituksen. Vaikka vuoden urheilujournalisti 2020 Juha Tuuna kutsuikin SalPan cupin arpaonnea surkeaksi, niin on tässä hyvääkin. Varmaa on että paineet on täysin PK-35 pelaajilla ja organisaatiolla!


PK-35 – SalPa -ottelu pelataan keskiviikkona 15.6. klo 19.00.

Ottelun voi katsoa Ruutu+ -palvelussa suorana.


Commentaires


bottom of page