top of page

Kauden ensimmäinen tasapeli Tampereelta

SalPa lähti lauantain peliin ja sarjan toiselle kierrokselle kahden tappion rasittamana sarjan viidenneltä sijalta sarjan kärkijoukkue Ilves-Kissojen vieraaksi. Kolmas perättäinen tappio oli vain muutaman minuutin päässä. Lopulta taistelu palkittiin, kun Pekka Mattila viimeisteli Bamo Ahmadin syötöstä pelin loppulukemiksi 1-1 89 minuutilla. Ilves-Kissojen 1-0 johto-osuma syntyi jo 8 minuutin kohdalla paikoin täysin pitelemättömän Gerald Benin toimesta.

Lähtökohdat iltaan eivät olleet toivotut. Tampereen bussi starttasi ilman maalivahti Joni Rahilaa, wing back Onni Vesteristä sekä punaisesta kortista pelikieltoa kärsivää hyökkääjä John Fagerströmiä. Reservin pelissä punaista katsellut Otto Rautiainenkin oli pelikiellossa. Elmo Heinonen sen sijaan matkusti Tampereelle, mutta ei pystynyt pelaamaan perjantain viimeistelyharjoitusten lopulla sattuneen polvivamman vuoksi. Lisäksi SJK:sta lainalla olleen SalPa-kasvatin Endrit Rrustemin lainasopimus oli ummessa, joten peliin lähdettiin käytännössä ilman puhdasta kärkipelaajaa. Melko karu muistutus korttien ja pelikieltojen merkityksestä. Eikä tässäkään vielä kaikki! Joukkueen kapteeni Iku Leino joutui jättämään kentän nivusvamman vuoksi puoliajalla ja pirteästi vaihdosta hänen tilalleen tullut Jason Madingu kiidätettiin TAYSin päivystykseen reilun 60 minuutin kohdalla pois paikaltaan luiskahtaneen olkapään kanssa. Tässä välissä kiitokset TAYS-päivystyksen henkilökunnalle nopeasta ja erinomaisesta palvelusta.

- Pallollinen peli oli jälleen hyvää ja muutenkin kaikesta huolimatta nousujohteinen peli. Lisäajalla Bamo Ahmadilla oli vielä paikka viedä meidät vaikka voittoon, mutta toisaalta heti perään Tatu Österlund pelasti meidät huikealla torjunnalla tappiolta. Piste oli tänään ansaittu, taisteluilme oli hyvä, SalPa käskijä Tero Suonperä summasi vaiherikkaan ottelun jälkeen.

Vaikka vaihtopenkin pää alkoikin näyttämään tyhjältä, oli pelissä toden totta erittäin paljon hyvää. Käytännössä ensimmäinen 30 minuuttia, vastustajan maalista huolimatta, oli täysin SalPan pallonhallintaa. Toisella puoliajalla peli terävöityi jopa entisestään. Tamperelaisilta katsojiltakaan tämä ei jäänyt huomaamatta. Yksilöinä pelissä erottuivat kotijoukkueen maalin viimeistellyt Gerald Ben sekä Iranin maajoukkueessakin esiintynyt Milad Zanidpour. Nyt toivotaan hyvää rauhallista viikkoa ja hieman apuja yläkerrasta tuleviin viikkoihin.

Jos mahdollista, viikonlopun kierros tasoitti entisestään sarjataulukkoa. HJS nuiji Riku Riskillä vahvistetun HJK Klubi 04:n kotonaan maanrakoon 4-0 ja FC Jazz kävi Pyynikillä varastamassa pisteet 2-1 Tampere Unitedilta. Samaan aikaan vääjäämättä kohti Kolmosta matkaava KaaPo sai kotonaan 7-1 selkäsaunan FC Honka / Akatemialta. Tasapeli SalPan kanssa riitti pitämään Ilves-Kissat sarjakärjessä. Neljän kärki on nyt huikeasti yhden pisteen sisässä. Vaikka SalPan sijoitus putosi HJS:n ja Hongan voittojen myötä seitsemänneksi, on kärkeen matkaa vain viisi pistettä.

Seuraavat kaksi kotipeliä ovat sekä tärkeitä että erinomaisia mahdollisuuksia kaventaa eroa kärkeen. Tämän viikon lauantaina vieraaksi saadaan TamU sekä heidän mukana matkaava bussilastillinen Sinikaartilaisia (TamU:n kannattajaryhmä). Seuraavalla viikolla vastaan astelee HJK Klubi 04 Helsingistä. Kumpikin joukkue on ollut koko kauden kärkijoukkueita ja ovat nytkin SalPan edellä sarjataulukossa.