top of page

Kokemusta ja yllätyksellisyyttä SalPaan

SalPa on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta koeajan ja harjoituspeliesitysten perusteella. Vuoden sopimuksen tehnyt ranskalainen 30-vuotias keskikenttämies Walid Abdelali tuo joukkueeseen kaivattua kokemusta ja sitä myötä ammattimaisuutta. Kahden vuoden sopimuksella SalPaan kiinnitettiin 24-vuotias etelä-korealainen laitahyökkääjä Jong-tae Yoon. Yoon on joillekin salolaisille tuttu jo viime syksyltä, jolloin hän oli jonkin aikaa haistelemassa salolaista ja suomalaista jalkapalloilmapiiriä. Japanissa syntynyt, Etelä-Korean kansalainen, Yoon omaa kokemusta jopa kotimaansa pääsarjasta Daegu FC:n riveistä. Tuttava sai miehen kuitenkin kiinnostumaan Suomesta ja loppu on historiaa. Abdelali omaa jo kokemusta Suomen Ykkösestä sekä Islannin ykkössarjasta.


- Etsimme kokenutta keskikenttä pelaajaa ja sellaisen saimme. Walid oli testissämme jo joulukuussa ja hän tuli takaisin heti tammikuun alkupuolella ja oli käytössämme Ilves pelissä. Walid on osoittanut olevansa kokenut ammattimies ja hän on todella urheilullinen. On Mahtavaa katsoa kuinka hyvällä asenteella hän harjoittelee ja on tätä kautta hyvä esimerkki myös muille pelaajille. Hän on lisäksi osoittanut olevansa laadukas pelaaja ykkösessä, kun hän pelasi Ykkösessä MP:n riveissä kaudella 2020. Walid pystyy pelaamaan sekä keskikentän keskustaa, että wing backia. Monikäyttöisyys on kokemuksen lisäksi ehdoton plusmerkki hänen tapauksessaan. Vahvat otteet Ilves pelissä olivat lopullinen niitti sopimuksen syntymiseen. Mahtavaa saada joukkueeseen kokenut ammattilainen, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kommentoi Walid Abdelalin sopimusta.


- Haimmme joukkueeseen juoksuvoimaista ja hyvää 1vs laitapelaajaa, joka voi pelata sekä laitahyökkääjää, että wing backia. Jong-tae harjoitteli kanssamme jo viime syksynä ja pelasi samalla Wilppaassa. Saimme siis silloin jo hänestä varsin hyvän käsityksen sekä pelaajana, että ihmisenä. Hän tuli sovitusti uudestaan testiin tammikuussa ja vahvat otteet Ilves pelissä ja harjoituksissa saivat aikaan sen, että sopimukseen päästiin. Hänen potentiaalistaan kertoo paljon se, että hän on pelannut Daegu FC:n riveissä Etelä-Korean pääsarjassa. Se on kova sarja mihin ei kuka tahansa pääse. Jong-taen suurimmat vahvuudet ovat juoksuvoima, fyysisyys ja poikkeuksellisen hyvä 1vs1 pelaaminen. Vielä kun saamme sopivasti suoraviivaistetua hänen peliään, niin myös tehoja on luvassa aivan varmasti. Erittäin hyvä sopimus meille. Myös Jong-tae on tavoitteellinen ja eteenpäin pyrkivä pelaaja ja sopii loistavasti arvoihimme, jatkaa Suonperä Yoonin sopimuksesta.


Pelaajien kommentit sopimuksesta ja odotukset kaudesta


Miltä SalPa ja Salo vaikuttaa?


Abdelali:

"Fiilikseni SalPasta on erittäin positiivinen. Joukkueessa on hyvä henki ja valmennus otti minut hyvin vastaan. Pidän Salon tyyppisistä kaupungeista joissa meno on sopivan rauhallinen ja leppoisa."


Jong-tea Yoon:

"Minut on otettu erittäin hyvin ja ystävällisesti vastaan niin pelaajien, valmentajien kuin koko organsiaation toimesta. Joukkueessa on paljon taitavia pelaajia ja täällä on hyvä olla."


Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?


Abdelali:

"Pelaajana pidän kovasti kaikesta työskentelystä kentällä. Omasta mielestäni minulla on hyvä peliaktiivisuus ja vasen jalka, pyrin pelaamaan älykkäästi tilanteet. Uskon että kokemuksestani Ykkösessä on hyötyä joukkueelle".


Yoon:

"Olen nopea ja taitava kuljettamaan palloa. Pelaan aina tilanteet loppuun saakka."


Millaista kautta odotat itseltäsi sekä joukkueelta?


Abdelali:

"Henkilökohtaisella tasolla odotukseni ovat korkealla, koska joukkue vaikuttaa erittäin hyvältä ja uskon että voin auttaa joukkuetta kokemuksellani jalkapalloilijana. Minulla on hyvin positiivinen tunne tästä vuodesta, luotan joukkueeseen ja valmentajiin."


Yoon:

"Yksilönä toivon tuovani maaleja ja syöttöjä joukkueelle sekä tehdä kovasti töitä joka päivä joukkueen eteen. Joukkueena haluan että olemme sarjan kärkijoukkueita."Joukkue lähes valmis, joskin "silmät ja korvat pidetään auki"


SalPa lähtee vajaan kahden viikon päästä alkavaan Ykköscupiin varsin hyvistä asetelmista. Joukkueen runko on ollut kasassa jo tovin ja uudet vahvistukset ovat jo myös pääosin tuttuja jotka ovat olleet testissä sekä mukana joukkueen arjessa ainakin jollakin tavalla.


- Jong-taen ja Walidin hankinnat täydentävät keskikentän ja laitapelaajien osastoa erinomaisesti. Tulossa on vielä varmuudella 1-3 testipelaajaa, mutta seuraamme jatkuvasti tottakai tilannetta. Tämän lisäksi jatkamme neuvotteluita Elmo Heinosen kanssa tulevalla viikolla. Teemme rauhassa päätöksiä nyt kaikissa asioissa joten jokunen viikko mennee vielä myös tuon hyökkäyspään palapelin ratkaisemisessa, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kommentoi pelaajatilannetta.


Sopimustilanne 22.1.2023

Maalivahdit:

Halil Bagci, Joonas Koski ja Tatu Österlund

Puolustajat:

Selman El Baset, Frans Grönlund, Jonatan Guseff, Michael John, Joonas Meura, Topi Sistonen

Keskikenttäpelaajat:

Walid Abdelali, Bamo Ahmadi, Mikael Anttila, Aleksi Jännes, Roope Pyyskänen, Otto Rautiainen, Otto Salmensuu

Hyökkääjät:

Jesse Huhtala, Oskari Jakonen, Miika Koski, Jason Madingu, Matias Sorvali ja Jong-Tae Yoon


Tervetuloa Saloon Walid ja Yong-tae!