top of page

Vaipuuko derbyt historiaan?

Perjantaina Kaarinassa pelataan hyvin todennäköisesti ainakin hetkeen viimeinen perinteinen Varsinais-Suomen derby SalPan ja KaaPon välillä. Odotukset Kaarinan Poikien kauteen eivät ehkä olleet kovin korkealla, mutta nyt nähdyn kaltaista konttausta tuskin kukaan osasi odottaa.


KaaPon asema jumbona muutoin ääritasaisessa sarjassa on lohduton ja usko säilymiseen Kakkosessa vaatineekin vähintään kansalaisopiston positiivisen ajattelijan kurssikäynnin. Edellinen, ja ainoa, voitto on kaukaa huhtikuulta. Teoriassa kaikki on mahdollista, mutta kovin montaa tappiota sarjapaikan säilyttäminen ei enää kestä.


Derbyyn lähdetään silti erittäin mielenkiintoisista asemista, jossain määrin molemmille joukkueille pisteet tästä pelistä ovatkin todella tärkeät. KaaPolle säilymisen kannalta ja SalPalle tottakai kärkipaikkataistelun takia joka sekään ei todennäköisesti siedä montaa tappiota loppukaudelta ja lähtökohtaisesti alisuorittanut sarjajumbo on se peli joka on ”pakko” voittaa. Vaikka KaaPo pelaakin säilymisestä, on sen asema melko lailla paineeton. Kiusantekijä rooli maistuisi varmasti kaarinalaisille. Samalla kannattaa pitää mielessä, ettei Kaarina ole koskaan ollut salolaisille helppo paikka, joten nöyrä asenne ja keskittyminen omaan tekemiseen pitää olla huipussaan.


- Odotan tasaista peliä. KaaPo on ollut aina haastava vastustaja meille ja perjantaina saadaan tehdä taas paljon töitä, että pisteet lähtee mukaan Saloon, SalPan keskikentän työmyyrä Niko Leskelä pohtii ennen pelipäivää.


Samalla linjalla jo aiemmin oli myös päävalmentaja Tero Suonperä.


- Olen ihan satavarma, että KaaPo ei vedä tätä loppukautta nollilla ja jos siellä jokin joukkue halutaan voittaa niin se on SalPa, totesi Suonperä.


Kauden alla cupissa hyvin esiintynyt kaarinalaisryhmän peli ei ole sittemmin lähtenyt toimimaan. Heinäkuun loppupuoliskolla KaaPo nimitti uudeksi päävalmentajaksi FC Interin junioreiden kanssa viime vuodet töitä tehneen Merdan Mahmudin.


- Kaarinassa on uusi koutsi ja selkeästi tiivistynyt paketti. Kyllä nähdään että nälkäinen joukkue sieltä on vastassa, helppo peli ei todellakaan ole tulossa ja tehdään kaikkemme, ettei kukaan luule mitään, mopo ei saa keulia yhtään, Suonperä jatkaa.


SalPassa kuudetta kauttaan ja erittäin hyvin organisaatiossa viihtynyt Leskelä kommentoi vielä omaa kauttaan.


- Henkilökohtaisesti kausi mennyt hyvin ja nousujohteisesti. Olen tyytyväinen rooliini joukkueessa. Uskon, että pystyn vieläkin parantamaan pelaamistani kauden loppua kohden, hän toteaa.


Huomisesta Varsinais-Suomen derbystä ei siis puutu panosta, joten kannattaa suunnata Kaarinaan klo 19.00 alkavaan peliin ja kannustaa pisteet Saloon!
Comments


bottom of page