top of page

Vierasavaus lakeuksilla SJK Akatemiaa vastaan

SalPan ensimmäinen Ykkösen vieraspeli pelataan huomenna perjantaina Seinäjoella SJK Akatemiaa vastaan. Isännät aloittivat SalPan tapaan kauden voitokkaasti kukistamalle kotikentällä Pietarsaaren Jaron 1-0. Seinäjoen taustoissa on tapahtunut muutoksia dramaattisten saunailtatapahtumien johdosta ja joukkueeseen nimitettiinkin vastikään tällä viikolla uusi vastuuvalmentaja, skotlantilainen Stevie Grieve. Jääkin nähtäväksi millainen vaikutus uudella valmentajalla SJK Akatemian otteisiin.


SalPa lähtee vierasmatkalle hyvistä asemista, eikä suinkaan vatsat täynnä avausvoiton myötä.


- Meillä on todella laadukas sekä päättäväinen treeniviikko alla ja käynnissä. Hyvän avausottelun jälkeen lähdetään nälkäisenä Seinäjoelle hakemaan lisää pisteitä, SalPan valmentaja Teemu Kesänen kertoo.


- SJK Akatemia on teknisesti ja taktisesti laadukas joukkue ja meidän täytyy olla prässipelissä agressiivinen, mutta järkevä. Molemmilla joukkueilla hyvä esitys ensimmäisellä kierroksella, joten mielenkiinnolla odotetaan millainen ottelu tästä tulee, hän jatkaa.


Huomenna OmaSp Stadionilla kohtaa kauden ennakoissa lähes poikkeuksetta alempaan loppusarjaan rankatut joukkueet, joten tässäkin mielessä keskinäiset ottelut saattavat nousta entistäkin suurempaan arvoon. Toisaalta kumpikin joukkue otti avauskierroksella voiton nimenomaan sarjan kärkeen sijoitetuista joukkueista, joten aika näyttää asiantuntijoiden arvioiden todenperäisyyden.


- Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään huomiseen peliin. Me halutaan jatkaa siitä mihin viime pelissä jäätiin. Samalla tietysti kiva päästä pelaamaan hienolle stadikalle. SJK Akatemia on kova jengi ja tulee varmasti myös hyvin mielin meitä vastaan avausottelun voiton jälkeen. Heillä kuitenkin julkaistiin vasta uusi valmentaja, joten pakka ei välttämättä ole ihan täysin kasassa ja tähän pyritään iskemään, avauspelissä SalPan keskikentällä ahkeroinut Aleksi Jännes pohtii.


Jos jotain eroa avaukierroksen peleistä hakee, on se ehkä nimenomaan fyysisyys. SalPa - JäPS peli oli kaikkineen SJK Akatemia - FF Jaro peliä fyysisempi ja SalPa jopa omassa pelissään selkeästi järvenpääläisiä vahvempi. Jokainen peli on omanlaisensa, mutta tässä ehkä yksi potentiaalinen erottava tekijä huomenna joukkueiden välillä.


On siis selvää että huominen peli on kiinnostava monellakin tapaa, se antaako se tulevaisuuteen lisätietoa sarjasta nähdään todennäköisesti vasta jokusen kierroksen jälkeen.


SJK Akatemia - SalPa

Pe 21.4.2023 klo 18.00

OmaSp Stadion, Seinäjoki

Ottelu suorana Ruudun kauttaCommentaires


bottom of page