top of page

Viikon tunneskaala vei suuttumuksesta hurmioon

SalPan päävalmentaja Tero Suonperä vastaa puhelimeen Porista, jossa hän on käymässä kotonaan vaimonsa ja tyttärensä luona. Joukkue viettää samaan aikaan vapaapäivää tapahtumarikkaan viikon jäljiltä. Mennyt viikko pitää sisällään niin pettymyksen Miesten Kakkosen vierasmatkalta Tampere Unitedin vieraana kuin voittoon päättyneen Suomen Cup-trillerin porilaisen Musan Salaman vieraana.


- Reissu Tampereelle ei tosiaan mennyt niinkuin oli joukkueen kanssa yhdessä sovittu. Pelissä oli myös hyviä jaksoja, mutta erityisesti oman boksin puolustaminen oli pelaajien omin sanoin järkyttävän huonoa. Katsoimme päästämämme maalit videolta vielä maanantaina ja pelaajat kapteeni Iku Leinon johdolla itse totesivat, että "never again". Niinpä lähdimmekin Suomen Cupin vieraspeliin ennen kaikkea korjaamaan puolustuksellista peliä, luottaen toki samaan aikaan kykyymme ratkaista peli hyökkäyspäässä, Suonperä analysoi.


4-1 tappioon päättynyt sarjapeli Tampereella olikin sisuunnuttanut joukkueen, ja Porissa nähtiin tiivis ja koordinoitu SalPa.


Ensimmäinen jakso oli tiukkaa taistelupeliä, jossa ei suuria hienouksia tai maalipaikkoja juuri nähty. Toisella jaksolla pelin painopiste ja pallollinen hallinta oli enimmäkseen SalPan hallussa, mutta kotijoukkue MuSalla oli myös mahdollisuutensa ratkaista ottelu. Lähimmäksi maalia porilaiset pääsivät Juuso Aallon vapaapotkusta, joka ohjautui yläriman päälle ja siitä yli maalin.


Myös SalPalla oli erinomaiset mahdollisuudet ratkaista ottelu edukseen varsinaisella peliajalla. Oskari Jakonen pääsi kahdesti hyvään ratkaisupaikkaan, mutta molemmilla kerroilla porilaisten nuori maalivahti Rasmus Simula veti pidemmän korren.


Ottelu ratkesi rangaistuslaukauskisassa, jossa ratkaisevaan asemaan nousi salolaisten maalille ensimmäistä kertaa kauden aikana noussut Tatu Österlund. Hän torjui MuSan kuudennen vetäjän Juuso Rantalan vedon ja joukkue pääsi tuulettamaan jatkopaikkaa legendaarisessa Suomen Cupissa. Tämä sai aikaan raivokkaat ja tunteelliset tuuletukset päävalmentaja Suonperältä katsomon suuntaan. Voitto kotikaupunki Porissa vaikean Tampereen vierailun perään maistui makealta.


- Ei meikäläisestä käsi poskella nojailevaa valmentajaa saa. Elän tunteella, ja tottakai vierasvoitto kotikaupungissakin maistuu hyvältä, valmentaja Suonperä totesi Salon Seudun Sanomien toimittaja Olli Mäntylälle antamassaan haastattelussa.


Seuraavaksi joukkueella on edessään maanantaina 9.5.2022 kenties sarjakauden kovin testi, kun edessä on vieraspeli sarjan suurimman ennakkosuosikin Klubi-04 vieraana. Joutsenlauman valmentaja Suonperä lähtee otteluin luottavaisin mielin, mutta samaan aikaan tunnistaen ottelun haastavuuden.


- Ei asioita kannata kaunistella yhtään, onhan Klubi tässä ottelussa ennakkosuosikki. Heillä on sarjan kovin ja laajin materiaali, josta osoituksena on esimerkiksi Veikkausliigan parhaimmistoon kuuluvien Janne Sakselan, Pyry Soirin ja Jakob Tånnanderin mukana olo edellisessä sarjapelissään Ilves-Kissoja vastaan. Lisäksi heillä on joukkue täynnä nuorten maajoukkuepelaajia, joten kyllä me saamme pistää parastamme pöytään jos meinaamme tulosta tehdä, Suonperä kertoo.


- Ehdottomasti lähdemme silti voittoa hakemaan, emme me lähde yhtäkään peliä häviämään oli vastassa kuka tahansa. Meidän pitää yhdistää MuSa-pelin hyvä puolustuspeli Ilves-Kissoja vastaan esittämäämme monipuoliseen hyökkäyspeliin, ja sen jälkeen kaikki on mahdollista. Onnistumisia tarvitaan silti laajemmalla rintamalla hyökkäyspäässä. Nyt olemme olleet vahvasti Elmo Heinosen maalien varassa, mutta potentiaalia tehoihin meillä on joukkueessa Elmon lisäksi laajalti. Katsomme sunnuntain treenien jälkeen millä kokoonpanolla lähdemme Klubia haastamaan, Suonperä päättää.


Joutsenlauman vieraspeli Klubi-04 vastaan alkaa maanantaina 9.5.2022 klo 18.30 Helsingissä Bolt Arenalla.Comments


bottom of page