top of page

Voittoputki venyy ja venyy

SalPa venytti voittoputkensa peräti seitsemän eilen kotiyleisön edessä GrIFK:n kustannuksella. 2-1 (0-0) voitto sarjan yhdestä viime aikojen suurimmista pisterohmusta vaati täyden työn, mutta lopulta se tuli täysin ansaitusti.


SalPan molemmat maalit viimeisteli sisäisen maalipörssin ykkönen Elmo Heinonen. Kauden maalimäärä kasvoi osumilla yhteenä 13 maaliin, joka oikeuttaa ääritasaisen B-lohkon maalipörssin kakkossijaan. Ykkössijaa pitää hallussa FC Jazzin pelin ruumiillistuma Firminho. Näiden kahden maalipyssyn kohtaaminen nähdään ensi viikolla Porissa, johon muuten SalPa järjestää edullisen vierasmatkan (tästä lisää lopussa).


Joose Mäkinen pelasi ensimmäisen pelin SalPan avauksessa ja työn jälki oli hyvinkin positiivista. Illan kruunasi syöttö Heinosen ensimmäiseen maaliin. Ja jos ensimmäisen maalin syöttö nostettiin esille niin ei voi jättää toista huomiotta. Puoliajalla vaihdosta kentälle tullut John Fagerström oli jälleen maalin arkkitehtina voittamalla kaksinkamppailua ja vapauttaen Heinosen maalintekoon.


Ottelun ensimmäinen puolikas meni käytännössä täysin SalPan määräämässä tahdissa. Kontrolli ja pallonhallinta oli kotijoukkueella vaikkei aivan huippupaikkoihin päästykään ja tauolle edettiin 0-0 lukemissa. Samaan aikaan ilman erityisen vahvoja SalPa-laseja Elmo Heinonen kaadettiin sääntöjen vastaisesti kahteen otteeseen GrIFK:n rangaistusalueella, mutta kotiyleisön sekä joukkueen pettymykseksi kummastakaan ei puhallettu pilkkua.


- Todellinen taisteluvoitto. Loistava esitys meiltä, varsinkin eka jakso, toinenkin oli hyvä ja osoitettiin isoa luonnetta kun kairattiin tuosta voitto. Mutta täytyy antaa Granille iso tunnustus, todella hyvä joukkue, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoi tyytyväisenä pelin jälkeen.


GrIFK oli toimituksen mielestä jopa selkeästi kovin syyskaudella Salossa nähdyistä vastustajista eikä olisi yllätys mikäli nämä joukkueet kohtaisivat vielä jatkosarjassa toisensa. GrIFK:n ainokaisen teki yllättävästä vapaapotkusta Omar Khary, joka lupasi pelin jälkeen että he hoitelevat Ilves-Kissat sarjan viimeisillä kierroksilla. Tämä lupaus otetaan Salossa ilolla vastaan.


- Puolustus oli taas äärettömän tiivistä, vastustajalla oli yksi veto maalia kohti. Meillä oli joukkueessa äärettömän voimakas halu tehdä se voittomaali ja se hieman söi kentän tasapainoa. Oltiin hetken aikaa hieman kärsimättömiä sen suhteen ja se avasi paikkoja sekä tiloja myös vastustajalle, Suonperä pohti.


Joukkueen sisältä painotetaan, että edetään harjoitus, peli ja päivä kerrallaan. Mutta todellisuudessa seitsemän pelin voittoputken ansiosta viimeisillä kierroksilla pitäisi tapahtua todella suuria yllätyksiä, että paikka jatkosarjasta häviäisi. SalPa on tällä hetkellä sarjan kakkosena tasapisteissä Ilves-Kissojen kanssa, jolla on yksi ottelu enemmän. SalPa pelaa ns rästipelinsä lauantaina 10.9. Porissa kärkitaistossa mukana olevaa FC Jazzia vastaan. Tuon jälkeen sarjan kärkijoukkueilla on sama määrä pelejä ja silloin saadaan todellinen kuva ennen muutamaa viimeistä kierrosta.


Porissa SalPalla on mahdollisuus nousta yksin sarjakärkeen ja ottaa ohjat omiin käsiin. SalPa järjestääkin tähän ainutlaatuiseen otteluun vierasmatkan vain 15€ hinnalla. Mukaan mahtuu tällä hetkellä noin 30 nopeinta, joten varaa paikkasi heti! Joukkue todella ansaitsee upean tuen myös vieraskentällä. Kotikentällä tunnelma onkin noussut peli peliltä, viedään tämä nyt seuraavalle tasolle yhdessä.


MENNY MENEE! -vierasmatkan ilmoittautuminen:


Lisätiedot:

Tero Karinti

+358409311550


SalPa-GrIFK ottelun tilastot:


Sarjataulukko- ja tilastot:
Commenti


bottom of page