top of page

Empee ei empinyt laittaa Joutsenia lakoon

Salon Seudun Sanomien isännöimä kotiottelu Mikkelin Palloilijoita (MP) vastaan päättyi vieraiden 2-1 (1-0) voittoon. Peli oli kolmas perättäinen tappio SalPalle.


Voisi sanoa, että ottelu ratkesi ajassa 45 + 1 minuuttia, kun Niila Forsell siirsi MP:n johtoon. Maali oli tähän kauteen varsin perinteinen SalPan verkkoon tehty. Useampi katkoyritys, useamman SalPa pelaajan keskeltä laukaus verkkoon. Usein puhutaan pukukoppimaaleista vailla konkretiaa. Tällä kertaa konkretiaa oli liiaksikin. SalPa ei toipunut tästä maalista kotiyleisön harmiksi enää lainkaan. Toiselle jaksolle saapuikuin ensimmäiseen verrattuna heikko ja aneeminen kotijoukkue, joka vaikutti kuin vapusta nurkkaan roikkumaan jäänyt ilmapallo jossa ei ollut kuin viimeinen henkonen sisällä.


- Tappio harmittaa aina. Kolme matsia ollaan nyt hävitty 2-1 ja niistä kaksi kotona. Olen tyytyväinen meidän peliin vastustajan maaliin saakka. Oli pienestä kiinni ja pelisuunnitelma toimi hyvin. Peli oli rakenteeltaan ja kenttätasapainoltaan jopa kauden parasta. Sitten taas pieni flipperipallo jossa olisi pitänyt olla tylympi. Ei me noin isoja tiloja vastustajien boxissa ikinä saada, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohti pelin jälkeen.


Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen pallollista hallintaa ja leipomista. Taikina ei kuitenkaan lähtenyt kohoamaan muutamaa läheltä piti tlannetta valmiimmaksi. Albijon Muzaci pääsi kerran yrittämään melko hyvältä paikalta, mutta laukaus suuntautui jokusen metri yli ja ohi. MP puolestaan sai yhden huipputontin jonka Tatu Österlund torjui naamallaan. SalPan ainokaisen viimeisteli 88 minuutilla tuomitusta rangaistuslaukauksesta Bamo Ahmadi.


- Jos joku olisi sanonut että ollaan kahdeksan kierroksen jälkeen sijalla kuusi, niin aika moni olisi varmaan ottanut tämän vastaan. Vähän siis perspektiiviä tähän tilanteeseen, eli mitään katastrofitunnelmia ei kannata rakentaa. Meidät nyt mitataan tässä, niin pelaajat kuin valmennuskin.Tämä on meille siis kasvun paikka, Suonperä jatkaa pohtimista.


On totta että sijoitus on edelleen hyvä, melkeinpä erinomainen. Kuudes sija oikeuttaa pääsyn ylempään jatkosarjaan josta neljä parasta jatkaa liigakarsintoihin. Tällaisesta puhuminen vuosi sitten olisi kuulostanut monen mielestä täysin utopialta. Samaan aikaan pitää kuitenkin olla realisti ja nähdä suunta joka pitää pystyä kääntämään Pohjanmaan kiertueella KPV:tä ja Jaroa vastaan.


Tilastoja katsomalla näkee, kuten jo otteluennakossa nousi esille, nopeasti yhden kipukohdan ja samalla yhden ristiriitaisuuden. Kipukohta: SalPa on päästänyt sarjassa eniten maaleja. Ristiriitaisuus: paljon keskustelua herättänyt tehoton hyökkäys on takonut sarjan toiseksi eniten maaleja. Ei siis välttämättä tarvita poppamiestä kertomaan mistä päästä pitää aloittaa ryhtiliike joukkueena. Asia ei missään nimessä ole puolustajien tai maalivahdin ongelma, vaan ihan koko joukkueen.


Joukkue suuntaa keskiviikkona Kuortaneelle, jossa se majoittuu sunnuntaihin saakka. Tällä leirityksellä pyritään luomaan optimaaliset lähtökohdat kahteen pitkän matkan vieraspeliin. Torstaina pelataan sarjajumbo KPV:tä vastaan Kokkolassa ja sunnuntaina FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa. Kuortaneella on huippuolosuhteet keskittyä harjoitteluun sekä tehdä hauskoja oheistoimintoja yhdessä joukkueena. Elmo Heinonenkin totesi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen että leiritys tekee varmasti hyvää ja että "tullaan kuuden pisteen kanssa kotiin".


Seuraava kotipeli on lauantaina 17.6. Gnistania vastaan. Viikkoon pienen lisämausteen tuo huomenna suoritettava cup-arvonta, jossa selviää saadaanko Veikkausliigaseura FC Inter Saloon vai jatketaanko tutulla vieraspelilinjalla cupissa.


Illan positiivinen luku oli jälleen yleisömäärä: 741 katsojaa oli kerääntynyt Salon urheilupuistoon. Katsojakeskiarvo on nyt kaikki pelit (myös evakkopeli tekonurmella) käsittäen 717, joka on Ykköseenkin erittäin hyvä luku. Tästä iso kiitos SalPa-kannattajille, salolaisille ja yhteistyökumppaneille. Eiköhän tuotakin lukua vielä kaunistella ylöspäin kun saadaan lisäkatsomot paikalleen ja kesäkelit kohdilleen.


Ottelutilastot:


Ruudun huippuhetket-kooste:


Comments


bottom of page