top of page

Pisteetön paluumatka Pietarsaaresta

Pietarsaaren keskuskentälle oli saapunut yli tuhatpaäinen yleisö juhlistamaan Jaron kauden ulkoavausta kotikentällään. Pelistä tuli varsin odotetun kaltainen: ei ehkä niin silmiä hivelevän kaunis jalkapallo-ottelu pomppuisella alustalla ja tuulisessa säässä vaan tiukka rosoinen taistelu jonka Jaro vei lopulta 2-1.

SalPan maalista vastasi rangaistuspotkusta kauden viidennen osumansa tehnyt Olli Jakonen. Osuma nosti Jakosen samalla maalitilaston jaetulle ykkössijalle.

Ottelun alku oli ehkä odotetustikin hieman tunnusteleva, mutta jakson edetessä SalPa paransi otteitaan. Jaro pelasi ensimmäisen jakson voimakkaaseen myötätuuleen, joka vaikutti selvästi pelin kulkuun, mutta tästäkin huolimatta peli oli varsin hyvin SalPan näpeissä, kuten vaikkapa alla olevista huippuhetkistäkin selviää.

Jaro sai 44 minuutilla vapaapotkun hyvästä linjasta lähes 30 metristä. Sergei Eremenkon potkun laatu on kaikilla tiedossa, mutta vapaapotkusta syntynyt maali oli täydellinen onnistuma jossa vielä painava myötätuuli antoi apuja eikä SalPan maalivahti Jere Koposelle jäänyt mahdollisuuksia torjua osumaa. Maali puhututti vielä ottelun lehdistötilaisuudessakin.

• Vastustajan pelaaja pääsi vähän peittämään linjaa ja se vaikuttaa tietysti reagoimiseen. Yksinkertaisesti näin pallon liian myöhään. Olisi pitänyt lähteä etukäteen haistelemaan jotta tuohon olisi ehtinyt. Eremenkolla on hyvä jalka ja nyt tuli vielä tuulesta vähän apuja. Toivoin että pallo osuisi tolppaan ja pomppaisi siitä ulos, mutta minulla ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä lähellekään sitä. Enkä olisi pitänyt yrittää niin olisi ainakin tv-kamerassa näyttänyt kivemmalta, Koponen pohti Jaron ensimmäistä maalia.

• Muuten peli näytti odotusten mukaiselta. Tiedettiin kyllä millaiset olosuhteet tulee olemaan, mielestäni toteutettiin pelisuunnitelmaa hyvin. Jaron erikoistilanteiden vaarallisuus tiedettiin myös, mutta tuo vapari pääsi nyt läpi. Toisella jaksolla saatiin tuuli meidän taakse ja parannettiin peliä. Vähän tyhjästä päästettiin 1-1 tilanteessa toinen maali. Se oli täysin turha ja harmittaa, sillä tuntui että vähintään se yksi piste olisi ollut vietävissä, Koponen jatkaa.

SalPan päävalmentaja Jordi Aluja oli pelin jälkeen eniten harmissaan hieman piippuun jääneestä loppukiristä.

• Tämä oli jalkapallosota. Taisteltiin toisista palloista, pitkistä palloista ja pompuista. Olen rehellisesti sanoen eniten pettynyt meidän viimeiseen 10-15 minuuttiin. Olimme maalin takaa-ajoasemassa mutta emme saaneet pelattua hieman lyhyempiä palloja maltilla, jotta olisimme päässeet paremmin maalintekopaikoille, Aluja pohtii.

• Puoliajalla vielä painotin, että pidetään tempo yllä ja elossa. Jaro on tottunut jo tälläkin kaudella voittamaan ja johtamaan pelejä. Tämä näkyi lopussa heidän maltissaan pelata pallolla, arvostan tätä heissä. Mutta se meidän loppu harmittaa, meiltä puuttui puolestaan se maltti, hän jatkaa.

FF Jaro - SalPa 2-1 (1-0)

Sergei Eremenko, 1-0 44 min

Olli Jakonen (R), 1-1 63 min

Severi Kähkönen, 2-1 67 min