top of page

Joutsenlauma lähtee hakemaan jättipottia Tammisaaresta

SalPa suuntaa lauantaina kauden eteläisimpään kohteeseen, kun naapurikaupungin EIF isännöi salolaisia vuorostaan. Toukokuussa rannikkoderbyn ensimmäisen osan Salossa vei yli 800 silmäparin edessä EIF lisäajalla syntyneen 2-1 voittomaalin turvin. Tästä lisäaikamaalista alkoi tietyllä tapaa SalPan nousukauden eräänlainen Via Dolorosa. Loistavan alkukauden jälkeen kuusi peräkkäistä tappiota koetteli toden teolla niin joukkuetta kuin koko organisaatiota. Usko ja luottamus omaan tekemiseen, muutama vahvistus ja Suomen Cupin kokemukset käänsivät suunnan. Nyt ollaan tässä samassa vaiheessa - eikä aiempia virheitä lähdetä toistamaan.


- Startti kauteen oli tosi hyvä, sitten tuli hankalampi jakso ja nyt taas onkin viisi tappiotonta peliä takana sarjassa. Oman boxin puolustaminen ollut välillä tosi heikkoa etenkin siinä tappioputkessa. Muun muassa sitä on tässä koko ajan treenattu ja keskitytty siihen. Vaikka pelillisesti olikin tuo huonompi vaihe niin joukkueessa on pysynyt hyvä ja positiivinen mieli koko ajan. Tekeminen treeneissä päivittäin on ollut laadukasta, SalPan kapteeni Joonas Meura summaa.


SalPa on saalistanut nyt Ykkösen toisen kierroksen viidestä pelistä kahdeksan pistettä (kaksi voittoa, kaksi tasapeliä, yksi tappio). Hieman jossiteltavaakin jää, esimerkiksi HIFK matsin 2-0 johdon sulaminen tasapeliin. Toki ennen kauden alkua tuon tasapelin HIFK:sta Boltilta olisi ostanut lähes kuka tahansa.


EIF on aloittanut toisen kierroksen samalla pistemäärällä kuin SalPa. Tosin kaksi voittoa on tullut sarjan kärkipään joukkueista: Gnistan hävisi Tammisaaressa ja SJK Akatemia Seinäjoella. Toki SJK Akatemia joutui pelaamaan yli 53 minuuttia vajalla kyseenalaisen ulosajon myötä. Myös SJK valmentaja Stevie Grieve joutui tauolla ulosajetuksi ilmeisesti kyseenalaistaessaan vajaalukuisuuteen johtanutta tuomiota.


Sarjassa kolmantena oleva hyvävireinen EIF on SalPalle kova testi ja tasonmittaus. Peliin ja Joutsenlauma lähtee kuitenkin levollisin mielin.


- Viikko on sujunut taas erinomaisen hyvin. Meillä on ollut koko ajan hyvä henki niin joukkueessa kuin taustoissakin, mutta tuntuu että tämä tiivistyy ja paranee päivä päivältä. Se koskee myös koko tätä yhteisöä meidän ympärillämme. Viihdytään aidosti yhdessä ja meillä on hauskaa. Se näkyy tuossa arjessa myös, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohti.


- Terveystilannekin on erittäin hyvä. Albijon Muzaci on pelikiellossa lauantaina, mutta hyviä pelaajia meillä onneksi riittää. Ollaan todellakin valmiita pelaamaan, hän jatkaa.


Veikkausliiganousua lähitulevaisuudessa hakeva, Ykkösessä kärkijoukkueen statuksen lunastanut naapurikaupungin seura sytyttää joukkueen varmasti. Edelleen tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta taisteleva SalPa kaipaa juuri näitä päänahkoja unelmansa eteen.


- Nämä paikallispelit ovat aina tiukkoja. Talvella pelattiin 0-0 ja ensimmäisen kierroksen peli oli ihan meidänkin voitettavissa. EIF on laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Pienten marginaalien ja erojen peli luvassa. Odotan myös sellaista hyvällä tapaa sähköistä peliä jossa on tunnetta mukana, Suonperä ennakoi.


Salolaisten tuki SalPalle niin kotona kuin vieraissa ei ole jäänyt huomaamatta joukkueen sisällä. Jopa Jyväskylässä saakka nähtiin toistakymmentä salolaista SalPaa kannustamassa. Lauantaiseen peliin onkin odotettavissa paljon salolaisyleisöä omilla kyydeillään, mutta myös SalPan järjestämällä kannattajabussilla - tästä lisätiedot alla.


- Salolaisille sellaiset terveiset että tehdään tästä kotipeli, eli sankoin joukoin

Tammisaaren keskuskentälle katsomaan ja kannustamaan. Tuki on ollut mahtava koko kauden ja eittämättä lauantainakin kuuluu taas SalPa-huudot, Suonperä tunnelmoi.


Lähde siis mukaan kannustamaan SalPa kolmeen pisteeseen. SalPan kannattajabussi kulkee peliin ja takaisin 15€ hinnalla. Ilmoittautumiset pe 28.7. klo 12.00 mennessä, joten toimi nopeasti.EIF - SalPa

La 29.7. klo 16.00

Tammisaaren keskuskenttä


Sarjan tilastot:


Comments


bottom of page