top of page

Kovien panoksien peli Porissa

SalPan bussi suuntaa huomenna syvälle Satakuntaan aina sen kapitoliin Poriin FC Jazzin vieraaksi. Sarjan loppuhuipennus on käsillä ja kotijoukkue alkaa olla pakkovoiton edessä mikäli mielii vielä nousukarsintasarjaan. SalPa sen sijaan nousee jo tasapelillä sarjan kärkeen yksinään. Panosta ei siis huomisestakaan pelistä puutu.


Salosta lähtee Poriin myös kannattajaryhmä, jonka ILMAISESSA bussikyydissä on viime tiedon mukaan vielä muutama paikka vapaana - joten eikun viestiä Tero Karinnin suuntaan niin pääset mukaan.


Oman mausteensa huomiseen peliin tuo se, että SalPassa pelaa tällä kaudella kolme Porista lähtöisin olevaa pelaajaa: Joonas Meura, Tobias Laaksonen ja viimeisimpänä Saloon siirtynyt Joose Mäkinen. Kokkolasta kotoisin oleva SalPan päävalmentaja Tero Suonperä valmensi ennen Saloon siirtymistään FC Jazzin junioriorganisaatiossa. Tuttuja näille herroille on siis sekä katsomossa, kentällä että penkillä. Porilaisia vähääkään tuntien tämä tuskin jää huomaamatta tai kuulematta tuulisella stadionilla.


FC Jazz nousi kärkinelikkoon vahvalla alkukesän jaksolla, jonka aikana Porissa käynnistyi valtava spekulaatio seuran noususta Ykköseen. Samaan aikaan Porin paikallisvastustaja MuSa valahti aina putoajan paikalle saakka, joka puolestaan on ollut omiaan lisäämään keskustelua porilaisen jalkapalloilun tulevaisuudesta: pitääkö seurojen yhdistyä jollakin tavalla vai jatkaa erillään. Jazzin vire on kuitenkin viime kierrosten aikana osoittanut lievää hyytymistä: viidestä viime pelistä vain neljä pistettä. Osa syy tälle voi olla se, että Jazz on vetänyt kautta läpi varsin pienellä ringillä, ja tämä on osin näkynyt myös pelien sisällä.


- Tulossa kyllä varmasti loistava ilta Porissa, kavereita katsomossa ja vastassa. Tänne Saloon siirtyminen on ollut kyllä positiivinen yllätys. Työt sujuu mukavasti ja joukkueessa on loistava ilmapiiri ja tekeminen laadukasta kaikkiaan, Joose Mäkinen pohti viimeistelytreeneissä ennen Porin matkaa.


Saloon ja SalPaan erinomaisesti kotiutunut Mäkinen on varsin suorasanainen kysyttäessä sekä joukkueen että henkilökohtaisista tavoitteista. Toisaalta, tuskin kukaan voi olla hänen kanssaan eri mieltä.


- Joukkueena tässä kohtaa ei tietysti voi olla muuta tavoitetta kuin nousta Ykköseen. Henkilökohtaisesti tavoitteena on pelata ehjä loppukausi ja saada niin paljon minuutteja kuin mahdollista, viime pelissä ensimmäistä kertaa wingbackin paikalle pelannut Mäkinen jatkaa.


FC Jazz teki tänään jatkosopimuksen ylivoimaisesti tärkeimmän pelaajansa, maalipörssin yksinvaltiaan, Firminon kanssa.


Kaikki nämä seikat huomioon ottaen on varmaa, että huomenna kolmesta pisteestä taistellaan tosissaan. Ehkä jopa kovempaa mitä kertaakaan tällä kaudella aikaisemmin.Comentários


bottom of page