top of page

Pakkovoitto ja pisteet Saloon Kaarinasta

Kahden voitokkaan kärki- ja kotipelin jälkeen SalPan vuorossa oli matka Varsinais-Suomen derbyyn Kaarinaan KaaPon vieraaksi. Kärkitaistelussa mukana pysyminen, ja ennen kaikkea avainten pitäminen omissa käsissä, vaati voittoa sarjajumboksi jämähtäneistä kaarinalaisista.

SalPa voitti pelin 3-2 ja otti arvokkaan pakkovoiton. Tapa jolla voitto tuli ei ollut varmasti vakuuttavin, mutta sitä ei kukaan muista hetken päästä. Pisteet ja sarjataulukko kertoon olennaisen.

- Juuri niin vaikea peli mitä vähän arvelinkin. KaaPon on tiivistynyt paljon. Kolme pistettä tästä oli mahdollista ottaa ja se me tehtiin. Henkisesti vaikea ja tärkeä voitto meille ja samalla tietyllä tapaa hyvä testi. KaaPo pelasi hyvin ja tulee ottamaan kauden aikana varmasti vielä jonkun ison päänahan, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä tuumi.

SalPa sai otteluun oikeastaan unelma-alun. Elmo Heinonen painoi Onni Vesterisen reboundin maaliin jo viiden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen seurasi hieman sekava jakso, jossa pallo poltteli ja KaaPo pääsi peliin mukaan.

Tehokkaasti viimeistellyt SalPa näytti pian tasoaan jakson puolivälissä: 22 minuutin kohdalla jälleen avauksessa pelannut Bamo Ahmadi laukoi paristakymmenestä metristä pallon maaliin. 25 minuutilla Ahmadin kulmapotkusta John Fagerstöm puski lukemiksi jo 3-0. Tässä vaiheessa vaikutti siltä, että luvassa on täydellinen ylikävely eikä KaaPolla ole tähän mitään sanomista. Todellisuudessa myös 4-0 oli hyvin lähellä, mutta tämä ehkä ratkaiseva niitti jäi tekemättä.

Maalien jälkeen peli tasoittui ja rehellisyyden nimissä jatkui edelleen melko sekavana puolin ja toisin. Selkeää pallonhallintaa ei ollut kummallakaan joukkueella ja molemmilla oli koko ajan vähän liian kiire. Tämä tilanne tottakai pelasi KaaPon pussiin, eikä aikaakaan kun KaaPo kavensi vastahyökkäyksestä Wiljam Wikströmin maalilla tilanteeksi 1-3. Kuusi minuuttia myöhemmin kulmapotkusta yksin unohtunut Vili Ruuskanen toi kotijoukkueen maalin päähän.

- Ei me tänään oltu hyviä jos rehellisesti sanotaan. Aika ajoin tosi epätasapainoista tekemistä. Esimerkiksi KaaPon toista maalia edelsi tilanne jossa puolustettiin huonosti oman kulman jälkeen. Osa pelaajista valui vasta paikalle kun kulma jo annettiin meidän päästä. Pitää muistaa tästä tuoda sellainen oikeanlainen nyöryys taas peliin jatkossa. Edelleen tämä oli meille henkinen testi ja hoidettiin pisteet. Aiemmin tällä kaudella ollaan hävitty nämä pelit joissa voidaan ottaa sarjassa hallinta omiin käsiin, Suonperä pohti.

Toisella jaksolla ei nähty maaleja, mutta KaaPon taistelulle sekä ilmeelle voi nostaa hattua. Jakson alku oli vahvaa KaaPon painostusta, joka hieman tasoittui ottelun edetessä. KaaPo sai muutaman kelpo maalipaikan ja vaikka välillä tuntui että pientä hosumista oman boxin puolustamisessa olikin niin yksi mies oli zen-tilassa: SalPan maalinsuuta varjellut Tatu Österlund otti tilanteen haltuunsa ja pelasi rauhallisesti ottelun loppuhetket.

SalPan tuorein vahvistus Michael John tuli vaihdosta toiselle jaksolle kentälle. Alku oli luonnollisesti hieman tuntuman hakemista, mutta muutoin herra pelasi noususuuntaisen pelin ja samalla hoiti ottelun lopulla pari tärkeää pääpalloa omista korkeuksistaan. Debytti oli onnistunut ja John saikin heti ensimmäisen pelin jälkeen kokea miten Malaga raikaa SalPan kopissa.

SalPa on tällä hetkellä sarjassa kolmantena pisteen päässä kärkisijasta. Neljän viime kierroksen aikana eroa kärkeen on siis kurottu peräti kuudella pisteellä. Ensi viikon lauantaina nähdään Salossa yksi kärkisijojen kannalta tärkein peli. Vieraaksi saapuu yhden pelin vähemmän pelannut ja kahden pisteen päässä SalPasta majaileva FC Honka / Akatemia.

Voitaisiin lähteä siitä, että laitetaan Salon urheilupuistossa ensi lauantaina klo 17.00 alkaen kauden kovimmat karnevaalit pystyyn - joten tulethan paikalle, ota ystävät ja perhe mukaan.