top of page

Palaset loksahtelevat paikalleen

Menestystarinat isännöimään SalPa - TamU otteluun lähdettiin kutkuttelevista ennakkoasetelmista. Vaikka kotijoukkueen edellisen kolmen pelin saldoon ei voi kukaan olla tyytyväinen, pelillisiä askelia on otettu jatkuvasti. Tämä konkretisoitui eilen kauden ennätysyleisön (465) edessä ja SalPa esitti ehkä kauden tasaisimman 90 minuuttisen. Lopputuloksena oli selkeä ja oikeutettu 3-0 (1-0) voitto.


- Loistava peli koko joukkueelta, mutta eipä ole kertaakaan ennen peliä ollut näin rauhallinen ja luottavainen olo. Ollaan treenattu niin hyvin että sen tietää kyllä jossakin kohtaa lähtevän. Nyt oli tosi solidi 90 minuuttia. Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta, SalPa käskijä Tero Suonperä summaa tyytyväisenä.


- Meidän kenttätasapaino oli todella hyvä. Hyökättiin yhdessä, puolustettiin yhdessä, hän jatkaa.


Palaset ovatkin loksahtamassa paikalleen kreivin aikaan. Koko sarjan ehkä kovin kärkikolmikko John Fagerström - Elmo Heinonen - Oskari Jakonen ovat löytämässä toisensa erinomaisesti. Myös alakertaan on kuin huomaamatta muodostunut vahva kolmikko: Ronias Yacoob - Joonas Meura - Jonatan Guseff. Meura häärii isäntänä alakerran keskellä eikä TamU:lla ollut eilen käytännössä juurikaan asiaa hyökkäyspäässä. Koko pelin aikana Tamu:lta kirjattiin kolme laukausta maalia kohti. Alakerran lisäksi Meura vastasi voittomaalista, joka syntyi pilkulta 30 minuutin kohdalla.


Kotijoukkue sai lähteä tauolle hyvillä mielin. Peli oli hallussa ja kuten ottelun jälkeen on kuultu, kaikki nauttivat tilanteesta sekä pelaamisesta. Toisella jaksolla SalPa painoikin kaasua entisestään, karstat oli viimeistään tässä vaiheessa saatu jaloista pois aurinkoisessa Salon urheilupuistossa ja peli-ilo näkyi katsomoon saakka. Jopa niiden kaikkein skeptisimpien salolaiskatsojien suusta kuului "nyt on tekeimsen meininkiä, loistavaa" kommentteja sekä huutoja. Ja jo 48 minuutin kohdalla Oskari Jakonen siirsikin kotijoukkueen 2-0 johtoon kaukolaukauksellaan. Jos ensimmäinen maali lähti keskikentän Niko Leskelän katkosta, niin toinen tilanne aukesi Tobias Laaksosen keskityksestä boksiin, josta pallo jäi elämään. Laaksonen oli mukana myös kolmannessa maalissa. TamU:n maalivahti Antti Kuusinen torjui vaivoin Laaksosen vedon ylärimaan, ensimmäisenä paluupallossa oli ansaitusti Elmo Heinonen.


Kaikkia SalPa-pelaajia ei tässä raportissa erikseen mainita, mutta todettakoon että se olisi ollut ihan oikeutettua. Koko joukkueen yhtenäisyys ja joka pelaajan upea taistelu oli tämän voiton selkäranka.


- Koko joukkueen puolustaminen toimi tänään hyvin. Linjan liikkuminen, keskikentän tukeminen. Kaikki se toimi tänään hyvin. Mennään matsi kerrallaan nyt vain eteenpäin, eikä katsella sarjataulukkoa sen kummemmin. Alkukaudesta oli ehkä liikaa painetta ja sitä kautta tuli ailahtelevuutta joukkueeseen. Nyt mennään rennoin fiiliksin, Meura totesi Salon Seudun Sanomien striimin haastattelussa.


- Vielä kun parannetaan molemmissa bokseissa vähän pelaamista niin ei meitä voita enää ketään, hän alleviivasi.


Eilinen oli suuren yleisömäärän sekä TamU kannattajien Sinikaartien läsnäolon myötä hieno tapahtuma. Kotijoukkue kiitti peliin syttynyttä kotiyleisöä ja tästä seurasikin se, että vielä pitkään pelin jälkeen alueella oli runsaasti ihmisiä, iloista puheensorinaa, nimmareiden pyytäjiä ja hyvää fiilistä.


- Mahtava päivä, mahtava esitys. Toivotaan nyt että jengi nyt viimeistään näkee että meidän peleissä viihtyy. Peli on hyvää, maaleja tulee. Joten ei muuta kuin nyt yleisö vaan liikkeelle, Suonperä kiitteli sekä Sinikaartia että etenkin kotiyleisöä.


- Tämä ilta nautitaan tästä, kaikesta hyvästä fiiliksestä ja sitten katseet kohti tulevaa, hän jatkoi.


SalPan taival jatkuu tulevan viikon lauantaina kotiottelulla HJK Klubi 04:ää vastaan. Jälleen kerran saadaan kärkijoukkue Saloon vieraaksi. Peli on samalla osa SalPan mielenterveyskampanjaa ja toimii tälle teemapelinä. Ottelu pelataan erikoispaidoilla, jotka huutokaupataan myöhemmin. Tuotto paidoista lahjoitetaan Salon Kriisikeskus Etapille.


Voit lukea kampanjasta lisää täältä:


Ottelutilastot:


Comments


bottom of page