top of page

Piste- ja ennätysjahtiin elokuun lämmössä

SalPa lähtee lauantaina UUNI pizzeria isännöimään kotiotteluun FC Honka Akatemiaa vastaan tavoittelemaan uutta ennätysyleisöä ja kolmea pistettä. Pöytä on katettu kumpaakin varten. Elokuun lämpöaalto on sopivasti laskeutunut Suomeen ja samalla joukkueessa on päästy jälleen toteuttamaan hyvää laadukasta tekemistä koko viikko.


Salon Seudun Sanomat kaiveli tilastoja aiemmin tällä viikolla ja SalPa on suuntaamassa yleisökeskiarvoltaan kaikkien aikojen parhaaseen lukemaansa. Viime vuoteen nousua on perät 72%. Kaiken lisäksi tämä nousu on tapahtunut, vaikka kotipeleistä peräti neljä on jouduttu pelaamaan tekonurmella, jossa puitteet ovat heikohkot ja yleisömäärät ovat aina (SSS mukaan keskimäärin jopa 100 henkeä) pienemmät. Kauden yleisökeskiarvo on nyt 357 ja viimeisissä peleissä ollaan oltu reilusti yli 400 lukemissa. SalPan historian suurin yleisömäärä 835 on vuodelta 2001 Ykkösen ottelusta.

Vieraaksi saapuva FC Honka Akatemia kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä kaksi pistettä tasapisteissä olevia SalPaa ja Ilves-Kissoja perässä. Sarjan kärjessä pisteen päässä edellä mainitusta kaksikosta on FC Jazz. Sarjan tasaisuudesta on puhuttu, ja puhutaan, väsymiseen saakka. Käytännössä hieman laskutavasta riippuen sarjan keskivälissä olevat joukkueet ovat sekä loppusarjasta että putoamisesta 1-2 voiton / tappion päässä. Hämmästyttävä kuolemanlohko ja sen järkevyys tietyiltä osin on puhuttanut paljon alueellisesti ja valtakunnallisesti. Sarjassa ei ole käytännössä varaa nukkua yhdenkään pelin ohi. Toisaalta, tästä lohkosta noustessa Ykköseen paikka on enemmän kuin ansaittu.


- Sarja on tosiaan kyllä hämmästyttävän tasainen, me lähdetään voittamaan jokaista peliä ja tiedetään että pystytään siihen. Honka on aika paljon klubin kaltainen nuori todella taitava ja nopea joukkue. Eli sellaiseen puolustamiseen ja pelaamiseen mitä KaaPoa vastaan nähtiin ei yksinkertaisesti ole varaa, päävalmentaja Tero Suonperä pohti ennen peliä.


- Treeniviikko on ollut hyvä ja porukka on terveenä, joukkueessa on tosiaankin hyvä fiilis, hän jatkaa.


Voitolla olisi mahdollisuus venyttää ero ainakin Honkaan viiteen pisteeseen. Loput riippuu siitä, miten ristiin pelit menevät. Yksi kysymys on sekin, kuinka kauan tässä sarjassa pelataan ristiin vai erottuuko kärkijoukkueet lopulta muusta joukosta.


Vaikka SalPa on kerännyt viimeisestä yhdeksästä pelistä kuusi voittoa ja yhden tasapelin sekä nostanut koko ajan osakkeitaan sarjataulukossa ei joukkueessa olla täysin tyytyväisiä.


- Peleissä on ollut edelleen liikaa vaihtelua ja tullut yksittäisiä huonoja hetkiä, vaikka onkin parannettu. Toisaalta pelimuoto on melko uusi monelle ja siinä on ollut tiiviyden kanssa hetkittäin hakemista. Tuntuu hassulta sanoa näin, koska viime peleistä pisteitä on tullut hyvin. Joka jätkällä joukkueessa on nousu mielessä ja samalla vaatimustaso on korkealla, Elmo Heinonen totesi aiemmin viikolla Instagramin puolella videohaastattelussa.


- Tämä kertoo sellaisesta joukkueen terveestä itseluottamuksesta. Ei olla mitenkään negatiivisesti tämän asian ympärillä vaan ihan päinvastoin. Jokainen tietää mihin parhaimmillaan pystytään, mutta ei sitä puristeta vaan mennään kuten tähänkin asti rennosti hyvällä fiiliksellä eteenpäin, Suonperä summaa tästä kysyttäessä.


Ota mukaan perhe, ystävät tai vaikka naapuri!


Ottelu- ja katsomopalvelut rakennetaan yleisömäärää ajatellen. Nyt on myös ensimmäistä kertaa mahdollista katsoa peliä ns aurinkokatsomosta takasuoralta istumapaikoilta. Takasuoralla pääsee jopa selkeästi lähemmäs pelikenttää. Ottelussa palvelee kaksi anniskelualuetta: toinen perinteisesti kaarteessa kioskirakennuksen vieressä ja toinen pääkatsomon vieressä etusuoralla.


Annetaan joukkueelle täysi tuki ja luodaan yhdessä historiaa.

Pue päälle sinistä ja/tai valkoista, ollaan 12 pelaaja SalPalle joka taistelee sarjan kärkisijoista ja noususta Ykköseen!


Tervetuloa - tulethan ajoissa paikalle!


SalPa - FC Honka Akatemia

la 13.8.2022 klo 17.00

Portit ja palvelut aukeaa 16.30


Liput 8€ / 5€, alle 16v 0€


Osta liput ennakkoon helpottaaksesi asiointia:


Comments


bottom of page