top of page

Salakavalasti kärkikamppailuun noussut GrIFK saapuu Saloon

Tulevana lauantaina päästään viimein kahden vieraspelin jälkeen pelaamaan Salon urheilupuiston nurmelle. Salon Seudun Sanomien isännöimässä ottelussa vieraita saapuu Suomen veroparatiisista Kauniaisista. GrIFK aloitti kauden vaisusti, mutta on noussut pikkuhiljaa taistelemaan paikasta neljän parhaan joukossa.


SalPa on tällä hetkellä kuntopuntarin selkeä ykkönen. Kuusi perättäistä voittoa, ennen voittoputkea pelattiin tasapeli joten seitsemän tappiotonta peliä peräkkäin. Edellinen tappio on kotipelistä MuSaa vastaan 9.7.2022. Granin saldo ei juuri tälle kalpene: yhdestätoista edellisestä pelistä vain kaksi tappiota. SalPa voitti kesäkuussa kauden ensimmäisen kohtaamisen Kauniaisten kovalla tekonurmella 1-0, mutta jo tuolloin näkyi merkkejä Granin vahvuuksista eikä voitto ollut missään vaiheessa ennen erotuomarin viimeistä vihellystä kirkossa kuulutettu.


- Grani on hyvä joukkue ja heitä vastaan on aina kiva pelata. Sielläkin on joukkue hyvässä formissa joten varmasti tulee tiukka matsi, SalPan Oskari Jakonen pohti.


Kauniaislaisten otteluennakossa suosikin viitta on heitetty häpeilemättä, osin toki ansaitusti, Salon suuntaan vaikka oma joukkue onkin suorittanut erinomaisesti viime ajat. GrIFK on ottelun vähemmin pelanneena kaksi pistettä sarjan kolmosta (FC Jazz) ja nelosta (FC Honka / Akatemia) jäljessä, joten edessä on jälleen hurja ilta Salossa ja tärkeitä pisteitä.


- Sarjan tasaisuus ja varsinkin ristiin pelaaminen on vähän yllättänyt, eikä oikein vieläkään pysty sanomaan kuka sarjan lopulta voittaa, mutta omaan tekemiseen on silti vahva luotto. Toisaalta odotettua oli että helppoja pelejä ei tässä B lohkossa ole vaan aina täytyy taistella pisteistä, Jakonen jatkaa.


Sosiaalisen median mukaan GrIFK:lla on ollut ainakin tämän viikon alussa kokoonpanohuolia ja harjoituksissa on ollut vain 10 pelaajaa. Loppuviikosta tietoja tästä ei ole täsmennetty, joten on oletettavaa että pahimmat ongelmat on saatu selätettyä.


SalPan viikko on sujunut hyvin, omaan tekemiseen keskittyen. Vaikka eri medioissa ja foorumeilla spekulaatiot sarjan voittajasta kiihtyvät niin päävalmentaja Tero Suonperä painottaa ettei näistä joukkueessa murehdita tai niitä mietitä. Rentous ja ilo välittyykin edelleen joukkueesta vahvasti.


Katsojamäärät ovat nousseet tällä kaudella hurjasti, vaikka keväällä piti pelata monta ottelua "evakossa" tekonurmella vailla kunnon yleisötiloja. Keskiarvo huitelee jopa lähellä kaikkien aikojen SalPan parasta, eikä tämä ole jäänyt huomaamatta kentälläkään. Nyt lähdetään historiallisista asemista kohti viimeisiä kierroksia, joten joukkue todella ansaitsee kaiken mahdollisen tuen. Tulethan paikalle, täytetään taas katsomot!


SalPa - GrIFK

la 3.9.2022

klo 17.00

Salon urheilupuisto

Liput 8€ / 5€ / alle 16v ilmaiseksi


Tervetuloa!

Comments


bottom of page