top of page

Taistelusta huolimatta kotiin tyhjin käsin

Ykkösen ensimmäinen vieraspeli SalPan osalta pelattiin eilen Seinäjoella SJK Akatemiaa vastaan. Isännät veivät voiton 2-1 (1-1) ja jatkavat kautta puhtaalla pelillä.

Noin vartti pelin alusta erääseen Whatsapp-ryhmään pamahti viesti: "Mikä he****n joukkue siellä on kentällä? Ei SalPa aloita pelejä näin!". Viesti viittaa siihen mihin viime kaudella ja myös preseasonin aikana totuttiin: lähes poikkeuksetta puoliaikojen ensimmäiset 10-15 minuuttia ovat haastavia, nyt on selkeästi uusi aika koittanut. Ottelun alku ja koko ensimmäinen puoliaika olikin erittäin vahvaa tekemistä, ihan kuten kauden avauspelissäkin.

- Harmittaa valtavasti tappio. Täytyy nyt katsoa videolta että mitä voidaan tehdä paremmin. Aloitettiin todella hyvin, ihan kuten JäPS pelissä joten nämä viedään ainakin eteenpäin, valmentaja Teemu Kesänen pohti tappiollisen ottelun jälkeen Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

- Toiselle jaksolle SJK Akatemia löysi kyllä hyvin meidän heikot kohdat eikä osattu vastata siihen. Henkilökohtaisesti harmittaa etten löytänyt tähän sopivaa lääkettä, Kesänen jatkaa.

SJK Akatemia siirtyi kuitenkin ottelussa SalPan vahvasta alusta huolimatta johtoon 37 minuutilla kun Miro Turunen oli unohtunut vapaaksi keskelle SalPan puolustuslinjaa. Isännät eivät saaneet nauttia johtoasemasta kuitenkaan kovin kauaa, sillä Michael John puski vapaapotkun maaliin omista korkeuksistaan tyylikkäästi ennen puoliaikaa.

Toinen jakso meni ehkä aavistuksen isäntien merkeissä, vaikka varsinaiset maalipaikat koko ottelussa menivätkin melko tasan.

- Meillä oli hyviä nopeita vastahyökkäyksiä joissa vastustaja rikkoi fiksusti eikä niistä pästy siten hyödyntämään, hieman tuossa ensimmäisen jakson lopussa jäätiin kyllä SJK:lle punaista korttia kaipaamaan, Kesänen sanoi.

SJK Akatemia katselikin keltaista korttia peräti 7 kertaa. SalPan korttitili näytti puhdasta nollaa. Salim Yussif rikkoi keltaisen kortin rasittamana jakson lopussa tylysti aivan rangaistusalueen rajalla, tilanteesta tuomittiin vapaapotku mutta kortti jäi tällä kertaa syystä tai toisesta taskuun. Sanottakoon, että Yussifin ensimmäinenkin rike oli varsin kova ja myöhässä, joten toisissa olosuhteissa kortin väri olisi saattanut olla astetta tummempi suoraan tästäkin.

Ottelun voittomaali nähtiin 58 minuutilla, tekijänä Oliver Günes. Tässäkin tilanteessa SalPan boxiin päästiin melko helposti. Tähän muun muassa kapteeni Joonas Meura kiinnitti Ruudun haastattelussa huomiota. JäPS peliin verrattuna oman alueen puolustus ei ollutkaan ihan samalla vaaditulla tasolla.

Peli osoitti joka tapauksessa sen, että SalPa pystyy pelaamaan erinomaista futista ja napsimaan pisteitä Ykkösessä. Erot ovat pieniä ja pelit äärimmäisen kovia, joten kiinnostava kausi edessä.

Tulevalla viikolla pelataan poikkeuksellisesti kaksi peliä, joka on tässä kohtaa ehkä jopa etu - seuraava peli jo tiistaina Porissa MuSaa vastaan (Suomen Cup), joten katseet käännetään heti tätä kohti.

Lauantaina palataan kotikentälle ja saadaan todellinen huippuottelu- ja tunnelma Saloon kun HIFK ja Stadin Kingit -faniryhmä marssii Saloon. Osta liput tähän ennakoon tästä.

P.S vajaan parin tunnin päästä yksi mieluisa pelaajauutinen!