top of page

Suonperä ja Kesänen sanoivat SalPalle ”tahdon”!

Salon Palloilijoiden kuluvan kauden kestänyt kuherrusaika nykyisen valmennustiimin kanssa on saapunut päätökseensä. Kulunut kausi on tarjonnut kaikille osapuolille tunteiden vuoristorataa suuntaan ja toiseen, mutta yhteinen tahtotila ei ole missään vaiheessa horjunut.


- Meillä oli kauteen lähdettäessä valmennuksen onnistumiselle tietyt mittarit käytössä ja aikajana niiden seuraamiselle. Näillä ei ollut sinänsä mitään korrelaatiota nousun tavoitteluun, vaan halusimme nähdä tietyn kehityskaaren ja arvomaailman juurtumisen. Uskomme, että jatkuva kehitys tuo kyllä tullessaan myös pelillistä menestystä ennemmin tai myöhemmin. Nämä yhdessä asetetut mittarit täyttyivät aikajanan puitteissa ja samaan aikaan olemme pelillisissä tavoitteissa jopa edellä tavoiteaikaamme, SalPan taustayhtiö Swan Business & Sports Oy:n toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


Tero Suonperä ja Teemu Kesänen ovat muun taustatiimin kanssa johdattaneet SalPan upeasti kahdeksan ottelun voittoputkeen ja lohkon jatkosarjapeleihin.


Niinpä molempien osapuolten vankkumaton tahtotila oli jatkaa yhteistä matkaa myös ensi kaudella. Salon Palloilijoiden edustusjoukkue ja kaksikko Suonperä & Kesänen sanoivatkin toisilleen kuluneella viikolla ”tahdon”, ja solmivat keskenään kauden 2023 loppuun kestävän jatkosopimuksen.


Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


- Jatkosopimuksesta keskusteltiin jo hetki sitten, eikä tulevalla sarjatasolla ollut sen suhteen suuntaan tai toiseen ratkaisevaa merkitystä. Jos nousemme Ykköseen niin valmennustiimi on ansainnut mahdollisuuden näyttää kyntensä korkeammalla sarjatasolla. Jos taas jatkamme Kakkosessa niin prosessi jatkuu ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti, Karinti jatkaa.


Valmennustiimi oli luonnollisesti jalkapalloliiton jatkumisesta yhtä mielissään kuin edustusjoukkueen johtokin.


- Meneillään on hieno prosessi ja luonnollisesti haluan olla osa sitä jatkossakin, joten päätös jatkosta oli lopulta helppo. Pelaajarunko näyttää hyvältä jatkossakin ja myös muu taustatiimi on paras missä olen koskaan toiminut. Iso kiitos seurajohdolle että olen saanut tämän mahdollisuuden ja siitä, että järkähtämättömästi tukivat valmennustiimiä, kun joukkueella oli hankala jakso alkukaudesta. Joku hätäisempi ja ammattitaidottomampi porukka olisi siinä saattanut jo paniikkinappulaa painaa ja tiedän, että tämän suuntaisia vaatimuksia paljon heille asiasta tulikin. Haluan päävalmentajana olla luottamuksen arvoinen jatkossakin, mutta yksin tähän ei pysty kukaan ja korostankin muun taustatiimin merkitystä todella paljon, päävalmentaja Tero Suonperä tyytyväisenä kertoo.


Suonperä jakaa vuolaasti kiitosta kaikille taustajoukoille ja iloitsee myös seurakulttuurin kehittymisestä kauden aikana jättiaskelin.


- Lopullinen niitti jatkolle oli, kun vaimo näytti sanotaanko nyt, että vaaleanvihreää valoa jatkolle. Iso kiitos hänelle ymmärtämisestä ja tuesta. Yhteistyö junioripuolen kanssa on ollut myös hyvää ja yhteinen seurakulttuuri on rakentumassa koko ajan paremmaksi. Tästä hienona osoituksena, että junioreitamme ja muita kannattajia oli mukana eilisellä Porin reissulla kannustamassa ja yleisökeskiarvo on noussut kohisten. Onhan tällaisessa ympäristössä mahtavaa valmentaa. Viestini on, että edustusjoukkue, juniorit, kannattajat, yhteistyökumppanit ja muut sidosryhmät; tehdään yhdessä SalPasta vielä parempi jatkossa! Erityiskiitoksen haluan sanoa vielä SalPan valmennuspäällikkö Ilkka Virtaselle, jonka kanssa yhteistyö on ollut todella hyvää. Ilkan apu ja tuki on ollut kullanarvoista ja arvostan sitä paljon. Samoin Teemun jatko aisaparina oli kriittinen asia. Hänellä on ollut äärimmäisen iso rooli kuluneen kauden menestyksessä ja yhteistyö on ollut saumatonta, Suonperä jatkaa.


Myös valmentaja Teemu Kesänen on äärimmäisen tyytyväinen yhteisen tarinan jatkumisesta.


- Ensinnäkin kiitos Karintille ja muulle johdolle luottamuksesta tulevaankin kauteen. Suonperän kanssa on hienoa lähteä valmentamaan myös seuraavana kautena tätä upeaa joukkuetta. Teron kanssa täydennetään sopivasti toistemme vahvuuksia ja Tero onkin antanut mukavasti vastuuta minun vahvuusalueillani. Pelaajien kanssa kemia toimii erinomaisesti, kehitän pelaajien taktista osaamista ja sama pätee myös toisinpäin. Meillä on älykkäitä pelaajia, jotka omaksuvat taktisia asioita hyvin ja he haluavat jokaisessa harjoituksessa kehittää joukkueen peliä, Kesänen avaa jatkon taustoja.


Vastustajien skouttauksesta päävastuuta kantava Kesänen kokee myös valmennustiimin yhteisen arvomaailman erittäin tärkeäksi seikaksi onnistuneelle yhteistyölle.


- Jaetaan niin Suonperän kuin pelaajien kanssa sama intohimo voittamiseen. Sen takia jatkokaudelle mukaan lähtöä ei tarvinnut sen enempää pohtia. Kotona asia piti tietenkin keskustella läpi. Tuoreen vaimon kommentti asiaan olikin: ”Anna mennä vaan! Kyllä sun täytyy tuossa jatkaa, kun nautit tämän joukkueen valmentamisesta niin paljon”, Kesänen päättää hymyillen.


Onnea jatkosopimuksesta ja hyvää loppukautta Joutsenien valmennustiimille ja joukkueelle!

Yorumlar


bottom of page