top of page

SalPa haastaa TPS:n Salon nurmella

Lauantaina Ravintola Hook Salon isännöimä SalPa-TPS paikallispeli ei kaipaa värikynää tai mainoslauseita. Kyseessä on todellinen jalkapallo- ja urheiluystävän herkkupala johon salolainen yleisö ei ole viime vuosikymmenten aikana tottunut.


SalPa lähtee lauantaina kotikentällään peliin selkeänä haastajana, jolla on vain voitettavaa. Tämä on toisaalta ollut asetelma joka on sopinut erinomaisesti tämän kauden Joutsenlaumalle. Cupin erinomaiset otteet ja tulokset Veikkausliigajoukkueita vastaan ovat tästä yksi esimerkki.


- Tosi positiivisin mielin menty ja treenattu taas. Derbyn merkityksen näkee kyllä monestakin pelaajasta, osalla on varmasti extralatausta tekemisessä. En yleensä tykkää nostaa pelaajia esiin, mutta Albijon Muzaci on ollut ihan huikeassa vireessä esimerkiksi. Toki moni muukin ja se on tietysti ymmärrettävää että tämä peli sytyttää erityisesti, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohtii.


Joukkueiden edellinen toukokuun lopulla Turussa oli samalla TPS:n kauden käännepiste. Tätä ennen ylivertaisin resurssein Ykkösessä pelaava TPS oli kompuroinut pahasti, mutta voitto SalPasta käynnisti nyt peräti kymmeneen peliin venyneen tappiottomien otteluiden putken. Näistä kymmenestä pelistä TPS on voittanut kahdeksan. TPS:n entiset Huuhkaja-pelaajat Kasper Hämäläinen ja Riku Riski ovat päässeet samaan aikaan erinomaiseen vireeseen (syy ja seuraus?). Näiden esitysten myötä turkulaiset ovat nousseet sarjassa kohisten neljänneksi. Piikkipaikka ja suora nousu Veikkausliigaan on kuuden pisteen päässä.


Vaikka paineet ja ennakkosuosikin asema on TPS:llä, SalPa lähtee ehdottomasti hakemaan pelistä kolmea pistettä.


- Tällainen peli kun taas päästään pelaamaan positiivisesti ja paineitta ison kotiyleisön

edessä on sopinut meille erinomaisesti. Kun pelataan taas omilla vahvuuksilla niin meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittoon. Ja voitto on luonnollisesti ainoa tavoitteemme, Suonperä kiteyttää.


SalPassa onkin useita TPS-paidassa Ykköstä ja/tai Veikkausliigaa pelannutta pelaajaa. SalPa-kasvatit Oskari Jakonen, Elmo Heinonen ja Olli Jakonen ovat kukin pelanneet Turussa, lisäksi salolaisille jo entuudestaan tuttu Albijon Muzaci pelasi useamman kauden mustavalkoisissa väreissä.


- Tottakai aina on kiva päästä pelaamaan vanhaa seuraa vastaan ja nyt vielä kasvattajaseurassa ja kotikentällä! Ei liian usein pääse tällaisia otteluita pelaamaan. Lataus tuohon peliin on kyllä iso, Olli Jakonen kertoo.


Katso tai kuuntele Tero Suonperän haastattelu ja otteluennakkofiilikset kokonaisuudessaan:


Otteluinfo:


Peliin on odotettavissa ennätysmäärä yleisöä. Tulethan ajoissa paikalle ja tutustut oheiseen ottelun aluekarttaan. Ennakkolippujen ostaminen nopeuttaa asioimista. Aluekartta alapuolella.


Paikka: Salon urheilupuiston keskuskenttä, Kanari Areena

Aika: ottelu alkaa 16.00, portit auki 15.00

Liput: lippuja mydään portilla ja ennakkoon --> https://www.ticketmaster.fi/event/salon-palloilijat-tps-lippuja/326055


Muuta:

Junnukatsomo - junnujen oma katsomonosa jossa saa kannustaa parhaassa seurassa näkee päivänvalon. Junnukatsomoon tuleminen ei vaadi ennakkoilmoitusta tai muutakaan, kunhan tulee paikalle. Junnukatsomon väkeä tullaan palkitsemaan kauden mittaan yllätyksillä ja junnukatsomossa on apuvälineitä kannustamiseen. TPS-pelissä katsomo sijaitsee kentän päädyssä siirtokatsomossa maalin takana (Tahkonkadun pääty), katso tarkempi sijainti tapahtumakartasta.

Lue lisää Junnukatsomosta: https://www.joutsenlauma.fi/post/junnukatsomo


Vieraskannattajat:

Vieraskannattajille on varattuna kokonaan ns aurinkokatsomon puoleinen anniskelualue. Lisäksi anniskelualueen vierestä on varattu katsomonosa alle 18v kannattajille ja muille jotka eivät anniskelualueen palveluita tarvitse.


Anniskelualue, kotikannattajat:

Pääkatsomon viereinen anniskelualue ons kotikannattajien käytössä.


Peli & pizza vip -party:

Peli & pizza vip -katsojien teltta-alue on pääkatsomon anniskelualueen päässä. Alueella on myös katsomo jolloin voit valita seuraatko peliä teltasta vai katsomosta. Käytännön ohjeet lipun lunastamiseen tulee sähköpostiin huomisen aikana.


Päätykatsomo:

TPS-pelissä on käytössä ensimmäistä kertaa yleisölle päätykatsomo (ns Tahkonkadun pääty) joka löytyy tapahtumakartasta. Päädyssä tässä tapahtumassa poikkeuksellisesti myös muutoin seurata peliä (seisomakatsomo).


Pysäköinti:

Salon urheilupuiston alueella on kolme pysäköintialuetta:

  1. Pormestarinkadulla - ensisijainen pysäköintialue

  2. Tahkonkadulla (Jäähallin parkki)

  3. Anistenkadulla (Golfin parkki)

Ethän jätä autoasi pelastusteille!
Comments


bottom of page